Изашао је нови број часописа КУЛТ који је у потпуности посвећен теми Жене и наука. 

Читај трећи број часописа КУЛТ!

Након прва два броја (Табу у уметности и Књижевно стваралаштво Зорана Живковића) трећи број часописа за Културу, Уметност, Литературу и Театар посвећен је осветљавању позиције жене у науци, књижевности и култури уопште. Овај тематски број приредила је Мина Кулић.

Поред сталних сарадника часописа КУЛТ, у формирању овог броја учествовало је неколико универзитетских професора, стручњаци из хуманистичких и друштвених наука и студенти различитих студијских програма из Србије и иностранства. На скоро три стотине страница, аутори се у својим научним радовима баве положајем жене у науци, почев од средњег века, преко ренесансе, међуратног и послератног периода до монографије из 2017. године. На самом почетку читаоци могу прочитати два интервјуа – са проф. др Љиљаном Пешикан Љуштановић и са проф. др Снежаном Смедеревац, цењеним и важним женама из области образовања и науке.

Објављивање овог броја има значај не само због апострофираног тумачења ове актуелне теме, већ као важан изазов за нова и продубљенија тумачења позиције жене у науци.

Трећем броју часописа КУЛТ можеш приступити ОВДЕ, а часопис КУЛТ увек прихвата радове посвећене овој теми, као и осталим темама из области културе. Буди и ти део овог темата – читај тематски број #женеинаука.

За сва питања уредништво часописа је доступно на мејл адреси: urednistvo@casopiskult.com или на ФБ профилу Часопис КУЛТ.

Leave a comment