Народна библиотека „Јован Поповић“ из Кикинде је четрнаести пут расписала наградни литерарни конкурс „Ђура Ђуканов“.

Направи корак ка својој збирци прича!

Награда се, по пропозицијама, додељује за најбољу збирку прича аутора млађег од тридесет година писану на српском језику, под условом да рукопис претходно није био објављиван у целости или у деловима. Награда подразумева штампање књиге џепног формата, у тврдом повезу и тиражу од 350 примерака.

Рок за достављање рукописа је 31. мај 2018. године.

Рукописе достављати искључиво у електронском формату на следећу адресу: konkurs_djukanov@hotmail.com с назнаком „За литерарни конкурс Ђура Ђуканов“.

Рукописи морају да буду потписани пуним именом и презименом, те да садрже информације о години рођења, адреси становања, броју телефона и мејл адреси. Рукописи који не садрже све неопходне податке или су послати у неодговарајућем формату неће бити уврштени у конкуренцију.

У жирију за доделу награде „Ђура Ђуканов“ налазе се књижевне критичарке Марија Ненезић, Тамара Крстић и Милена Ђорђијевић.

Одлуку о победнику жири ће донети најкасније до 1. 9. 2018. године. Награда ће лауреату бити званично уручена у Народној библиотеци „Јован Поповић“ у Кикинди 19. 1. 2019. године, на дан рођења Ђуре Ђуканова, значајног банатског писца, годину дана по расписивању конкурса.

Извор: najstudent.com

Leave a comment