Психодрамско читање на тему: Странац

У Студентском културном центру (СКЦ) у четвртак 8. фебруара у 18 часова организује се бесплатна радионица Психодрамско читање са темом: роман Странац, А. Ками.

Учествуј у психодрамском читању Странца!

 

Водитељка радионице: Гордана Марић Лаловић – психолошкиња, групна психоаналитичарка, психодрамска психотерапеуткиња и супервизорка

Радионица нуди простор за промишљање и утиске о књизи, али не и формалну књижевну анализу, пре рад са оним што књига у нама покреће – у сваком посебно и у нама као групи. Она подстиче ново размишљање о прочитаном, нуди увиде и кључеве могућих тумачења дела, као и личне спознаје, сличне онима до којих се долази у психодрами (када се примењује као психотерапија).

Радионица почиње разговором у кругу, спонтаним асоцирањем на дело – причањем утисака и доживљаја, размишљањима инспирисаним читањем, а развија се драматизовањем неких идеја на импровизованој позорници. Коришћењем техника психодраме: замене улога, дубла, мироринга, помоћног ега – постајеш део истраживања које ти може постати важно.

За радионицу нису потребна никаква предзнања ни посебни таленти. Број учесника је ограничен. Пријаве слати на мејл: maricgordana21@yahoo.com.

Извор: najstudent.com

Коментари

Leave a reply