Удружење „Српски композитори“ чине млади музиколози, који су покретањем свог Ју Тјуб канала и ФБ странице начинили важан корак у видљивости наше музике на интернету. Потребан им је лого, а какав, прочитај у наставку.

Ево како изгледа Нотица Срба!

Лого треба да буде приступачан, једноставан, комуникативан. Предност дајемо минималистичким решењима, савременом дизајну и јасним линијама.

Боје које желимо да користимо су црна, бела, евентуално загасито црвена/бордо и сива.

Потребне су нам верзије логоа које:

  • комбинују српски и енглески назив удружења (српски ћирилицом, а енглески латиницом),
  • имају само српски назив (ћирилица и латиница).

У лого је потребно инкорпорирати нашу маскоту, нотицу Србу, који ће у сасвим једноставним потезима добити цилиндар и лептир машну.

Постојећи Срба се мора редизајнирати. Уколико је могуће, покушати са додавањем српске заставе као детаља на Срби. То би требало урадити врло дискретно, па ако није могуће извести, и није неопходно.

Потребно је да се лого може применити на визит карте, меморандуме, мајице, шоље, цегере, друштвене мреже.

Такође, логотип мора имати могућност скалирања од великих формата (плакати, панои) до малих (флајери, штампани материја…).

Наш лого би требало да одаје утисак да иза њега стоје озбиљни млади људи, који разумеју дигитални свет. Поиграј се дизајном и покушај да нам предочиш каквог Србу (нотицу) би ти волео/ла да видиш. Волели бисмо да заједнички дођемо до решења. За инспирацију можеш погледати лого Београдске филхармоније, али можеш понудити и сасвим другачији предлог дизајна.

Конкурс траје до 08.02.2018, а предвиђена је награда у износу од 25.000 динара.

Извор: najstudent.com

Leave a comment