Нови домаћи филм Милорада Милинковића, који говори о ријалити шоу програмима и о нашој реалности, премијерно је приказан у четвртак, 18. јануара, у Арени Синеплекс – нисмо пропистили ни ову премијеру!

Патуљци са насловних страна
Након премијере, публици се поклонила екипа филма Патуљци са насловних страна.

Најновије филмско остварење Милорада Милинковића, „Патуљци са насловних страна”, синоћ је премијерно приказано у Арени Синеплекс. Непосредно пре премијере аутори и глумци прошетали су црвеним тепихом и тако су се представили публици која је с нестрпљењем ишчекивала почетак филма.

На питање како је дошао на идеју да сними овај филм, редитељ, Милорад Милинковић, каже: Ријалити је реалност, а шоу је ипак нешто што, претпостављам, није реалност, стога ме је занимало како је то када се ситуација обрне и када шоу почне да се меша у реалност.  Када се то људима може обити о главу и када им живот може постати то што они праве другима”, објашњава Милинковић.

 

Патуљци са насловних страна
Убио сам се да смислим ријалитије које никада нећете моћи да видите – додаје Милинковић.

 

Важну улогу у филму има и Гордана (Јелена Ђукић), мајка тинејџерке, Жаклине, коју по сваку цену жели да учини славном. Она каже да је ово врло значајна улога у њеној каријери.

У почетку сам мислила да нисам спремна за ову улогу. Мајка сам, али имам четворогодишњу девојчицу и морам да признам да сам покушавала да пронађем паралелу, јер тешко је одбранити лик са којим немаш повезаност у карактеру. Та паралела је била у смислу љубави.

Горданина ћерка, Жаклина (Милена Радуловић), је девојка преко које мама жели да оствари своје амбиције. Она истиче да је Жаклина лик који је познат свима.

Много је таквих девојака данас. Срећемо их у клубу, на улици, у одељењу. Гледање ријалитија ми није било потребно као нека врста сазнања какав је карактер девојке коју треба да играм”.

 

Патуљци са насловних страна
Милена Радуловић каже да девојке какаву глуми можемо видети свуда око себе.

Александар Радојичић, који глуми певача којег је ријалити шоу учинио популарним, нада се да ће гледаоци овај филм схватити на прави начин.

Ово је критика савременог друштва и свега што се дешава у друштву. Треба да се тргнемо, да се са тиме изборимо и да схватимо да нема инстант славе и инстант среће”.

 

Главни јунак овог филма, Никола (Гордан Кичић), водећа је звезда ријалити програма „Три минута славе”. Он вређа људе који се пријаве на тај шоу и тако диже рејтинге и за то бива одлично плаћен. Он смишља и друге ријалити програме и скривене камере – његов живот је заправо ријалити. Живот почиње да му се мења од тренутка када почне да смишља начин да од Жаклине, девојке коју мајка гура у свет познатих, направи звезду. Многе ствари отимају се контроли и он је принуђен да спасава сопствену кожу на једини начин коју му је познат – помоћу ријалити програма. Он мора да размисли о томе да ли је читав њеног живот ријалити и шта је у њему стварно, а шта измишљотина…

 

Филм Патуљци са насловних страна” од данас је на редовном репертоару у Арени Синеплекс.

 

Leave a comment