Пре тачно 120 година, у лабораторији компаније Баyер, синтетисана је чиста и стабилна ацетилсалицилна киселина. То је лек који сваког дана користе милиони људи широм света и који се налази у готово свакој кућној апотеци. Својим значајем обележио је век за нама. Поводом обележавања овог великог научног и медицинског јубилеја компанија Баyер покреће наградни конкурс за графички дизајн постера са темом АСПИРИН® протект – Штити срце, чува мозак.

Дизанирај плакат за Аспирин!

Предмет Конкурса је дизајн плаката у формату 80×60 за Баyеров оригинални лек АСПИРИН® протект, под слоганом „Штити срце, чува мозак“.

Организатор Конкурса је Баyер д.о.о. Београд, а услови учешћа и правила Конкурса објављују се на Баyер д.о.о. Београд веб страници и ФБ страници.

Задатак Конкурса је креирати оригинално графичко решење за плакат, без ограничења у мотивима, али уз коришћење Баyер АСПИРИН® протект 100, користећи формат бренда (као на Фејсбук страници) , уз приказ срца и мозга (Штити срце, чува мозак).

Циљ Конкурса је ангажовање ђака и студената дизајнерских школа и факултета, избор решења за промотивни плакат и штампани промотивни материјал који ће компанија Баyер користити, као и организација хуманитарне изложбе радова.

Могућност учешћа на Конкурсу остварују сви пунолетни ученици, грађани Републике Србије, завршних разреда средњих школа и студенти факултета, специјализованих за графички дизајн, на територији Републике Србије (у даљем тексту: Учесници), а који најкасније на дан 15.01.2018. године доставе неопходна документа и рад за пријаву учешћа:

  • уредно и потпуно попуњену, потписану и скенирану Сагласност за учешће на Конкурсу, којом се прихватају услови и правила учешћа на Конкурсу и дају сви неоходни подаци, тачно и истинито;
  • скенирано уверење о похађању средње школе за 2017/2018 годину, или
  • скенирано уверење о похађању факултета за 2017/2018 годину;
  • рад у електронској форми (у ПДФ формату).

Документа и радове слати на е-маил bayerkonkurs@gmail.com.

Трајање Конкурса је предвиђено од 08.12.2017. до 15.01.2018. године.

Стручни жири за оцену и рангирање радова састављен је од два професора дизајна са две од наведених школа и/или факултета и представника компаније Баyер д.о.о. Београд.

Критеријуми за избор три најуспешнија рада су оригиналност, иновативност, мера испуњења постављеног циља.

За прва три пласирана рада, по оцени стручног жирија, Учесницима – њиховим ауторима биће додељене новчане награде:

  • прва у вредности од 500 Еур, објављивање као победника Конкурса, израда плаката, излагање плаката на хуманитарној изложби.
  • друга у вредности 300 Еур, објављивање као друго пласираног на Конкурсу, израда плаката и излагање плаката на хуманитарној изложби.
  • трећа у вредности од 200 Еур, објављивање као треће пласираног на Конкурсу, израда плаката, излагање плаката на хуманитарној изложби.

Радови Учесника рангирани од 4. до 12. места на листи најуспешнијих радова свијим ауторима доносе израду плаката и излагање плаката на хуманитарној изложби

Имена и презимена Учесника – аутора прва три пласирана рада биће проглашена јавно, путем Баyер д.о.о. Београд веб странице, ФБ странице АСПИРИН® протект и на посебном догађају – изложби најбољих 12 од укупно пристиглих радова на конкус, када се може организовати и продајна аукција у хуманитарне сврхе) – у првој половини 2018. године.

За све додатне информације: Јасна Лучић, lucic@kovacic-spaic.rs, моб: +381 63 351 677.

Извор: najstudent.com

Leave a comment