Први Gaming opeNS у Новом Саду отворен је синоћ на четири локације у ширем центру града.

За љубитеље видео-игара сада на 4 локације.

Турниром у Деветом добу, које је организовало удружење Piropteriks, у Омладинском клубу OPENS и предавањем о видео играма које је одржао Eipix Academy, почело је узбудљиво вече у свету друштвених и електронских игара.

Предавење о видео-играма.

Основна идеја Gaming OpeNS-a јесте да се у једном викенду, читава gaming индустрија и све што је прати, отвори ка широј јавности. Стога је Фестивал и окупио групу младих људи који се најпрофесионалније баве различитим поджанровима gejminga у граду – од board играра, преко електронских до самих креатора играра.

–  Нови Сад је град са најразвијенијом субкултуром играча и љубитеља друштвених и електронских игара у Србији, а да то није познато широј заједници. Зато је читав концепт Gaming OpeNS-a замишљен тако да Удружења и играчки клубови током дана Отворених врата организују турнире, трибине, и туре са водичима за све Новосађане – својеврсна верзија већ популарне Ноћи музеја – кажу организатори.

Судећи по реакцији посетилаца, идеја нам је била добра - речи су организатора првог Gaming opeNS-a.
Судећи по реакцији посетилаца, идеја нам је била добра – речи су организатора првог Gaming opeNS-a.

Главни догађаји подразумевају турнире, едукативна предавања и презентације игара на различитим локацијама, од којих издвајамо – клуб друштвених игара Gaming centar, односно е-sports клуб „LvLUp”.

У клубу друштвених игара Gaming centar, који је и локација најотворенија за читаву породицу, огледала се суштина читавог фестивала.

Сличан концепт био је замишљен и на другој локацији, е-sports клубу „LvLUp”, где су организовани и турнири са примамљивим наградним фондом, који обезбеђује долазак професионалних играча из других градова.

Уручивање награде победнику Mortal kombat турнира у клубу LvLUp.
Уручивање награде Марку Лазићу, победнику Mortal kombat турнира у клубу LvLUp.

– Нисам баш очекивао да ћу победити. Заправо смо дошли да се забавимо и у томе смо и успели, а награда је само супер бонус – каже Марко Лазић, победник у Mortal kombat турниру у клубу LvLUp.

Фестивал се наставља и данас, уз примамљив фонд награда за најсрећније посетиоце, а улаз је бесплатан.

 

Фотографија: Gaming opeNS

Leave a comment