Осму годину за редом расписан је конкурс за нову генерацију менторина у оквиру програма „Подели своје знање“, који заједнички спроводе Амбасада Сједињених Америчких Држава у Београду, Ерсте Банка, Организација за европску безбедност и сарадњу и Европски покрет у Србији.

                   Како изгледа подела знања?

Позивамо младе жене, које имају минимум шест месеци релевантног професионалног ангажмана (волонтирање, стажирање, радни однос, итд.) са територије Републике Србије да се пријаве. Посебну подршку програм пружа младим предузетницама у пољопривреди и Ромкињама.

Програм „Подели своје знање“ је јединствен програм који отвара могућност за лични и професионални развој жена. Заснован је на концепту менторства, а усмерен је управо на изградњу међусобне подршке жена, кроз дељење знања, искустава, јачање солидарности, промоцију добрих узора, умрежавање и оснаживање жена.

Програм ће се реализовати у периоду од јануара до новембра 2018. године. За то време, менторка и одабрана менторина ће бити у контакту, размењиваће искуства и повремено састајати.

Такође, планирано је организовање два округла стола где ће све учеснице програма размењивати мишљења и искуства и разговарати на различите теме, затим три радионице које ће за циљ имати додатно оснаживање и две јавне дебате које ће бити организоване ван Београда. Активности ће се одржавати сваке последње суботе у месецу, осим у марту и јулу.

Завршни догађај је Менторска шетња која се традиционално организује половином новембра месеца и том приликом полазнице програма заједно шетају одређеном рутом, деле знања и искуства, а добијају и сертификате.

Менторине ће бити упарене са менторкама у складу са њиховом професионалном орјентацијом и интересовањима. Менторке се могу пријавити попуњавањем онлајн формулара и на тај начин постају део базе менторки. Менторине треба да попуне образац најкасније до 30.11.2017. године.

Више информација о конкурсу можеш наћи овде или можеш писати на mentorstvo@emins.org.

Извор: iserbia.rs

Leave a comment