У недељу  на овогодишњем SFW, Патриција Гучи промовисала је своју пету књигу, под називом „Гучи“.

Гучијева  унука изразила је велико задовољство што је гост овогодишњег највећег српског модног догађаја и изјавила да је ова књига њен начин да исприча и разјасни све о династији из које потиче:

„Ова књига говори првенствено о мом животу, како је било носити се са улогом унуке познатог креатора. Као мала, нисам знала ко је мој дека, који је покренуо историју из само једне мале продавнице у Фиренци.“

Дешавало би се, како Патриција каже, да се мушки чланови породице, којих је било далеко више него жена, затворе у једну собу, свађају, препиру, предлажу измене на пословном плану, а онда из те исте собе изађу, као да апсолутно никаквих несугласица није било:

„Они су јако добро функционисали. Радили су заједнички на својим креацијама, упркос проблемима и неслагањима, не слутећи да ће једног дана направити историјски бренд. Почела сам да пишем након смрти мог оца, јер сам желела да представим стварну слику о њему. Шириле су се разне приче, а ја сам желела да испричам истину и напишем како то све изгледа из угла једне девојчице која је све то проживљавала.“

На финалном делу промоције Патриција је пожелела да чује питања публике, а нама је најзанимљивије било питање једне новинарке:

-Поштована Патриција, шта је основа Вашег стила и шта је за Вас императив у женском облачењу?

-Сматрам да је елеганција оно што би требало да буде део сваког женског стила.

-Захваљујем – одговорила је новинарка  и додала – у томе и јесте Ваша величина.

Посетиоци промоције имали су прилику да на штанду поред купе Патрицијину књигу и завире у свет мистичне, модне империје Гучи.

Снежана Ченад

Leave a comment