Крајем септембра у Београду је одржан сениорски тениски турнир на коме је прво место освојио 16-годишњи Немања Субановић.

„Јако брзо сам заволео тенис и схватио да је то нешто чиме бих желео да се бавим у будућности“

Овај амбициозни младић родом је из Суботице, где тренутно ванредно похађа Економску средњу школу „Боса Милићевић“, а тенис игра од седме године. „Почео сам да тренирам тенис са седам година за време летњег распуста да бих се мало забавио. Убрзо сам јако заволео тенис и схватио да је то нешто чиме бих желео да се бавим у будућности“, за Омладинске новине је казао Субановић и додао како тенис посебно воли јер је у питању индивидуалан спорт.

Tурнир у Београду

За сениорски турнир у Београду Немања се припремао око две недеље, имајући пет тренинга недељно. Након неколико одличних партија и пет победа, освојио је прво место на теренима Тенис клуба „Бањица“.

„Конкуренција у Београду је била врло јака, наступило нас је око 30 и било је много старијих играча од мене. Када сам освојио прво место био сам веома срећан, јер су се сви тренинзи исплатили“, рекао је Субановић.

Иако има само 16 година, овај талентован момак се може похвалити многобројним успесима

Бројни успешни резултати

Немања иза себе има бројне успешне резултате, попут освојеног Дворанског првенства Србије до 14 година. Такође прво место у Београду није једино прво место којим се он може похвалити. Наиме, Немања је тријумфовао и на турниру у конкуренцији сениора и у Гроцкој, где је такође освојио прво место. „У Гроцкој је била лакша конкуренција, а на турниру је играло 20-так играча. Ова два турнира за мене имају велик значај јер сам добио доста самопоуздања и узео много поена за ранг листу“, изјавио је Субановић.

Немања је за крај, за Омладинске новине, истакао жељу за тренирање тениса професионално, док постоји могућност и одласка на колеџ у Америку где би такође наставио да игра тенис.

Кристина Ивковић Ивандекић

Фотографије: www.conavraam.net

Leave a comment