Други дан манифестације „ОПЕНС дани“ протекао је у знаку свечаног отварања нових просторија у улици Лазе Телечког 2. Свечаност је почела извођењем позоришне представе „Наше место“ у копродукцији Културног центра новог Сада и Театра 34, а наставило се коктелима и журком са ди-џејом.

ОПЕНС 2019

„Дан отворених врата користимо да младима представимо нове просторије у самом центру града. Поента је у томе да ће ова врата свакодневно бити отворена за све младе Новосађане као још један заједнички простор, што ће посебно значити оним организацијама које немају своје просторије, као нови простор за креативне идеје.Такође, свакодневно ћемо суграђанима и гостима из других градова и држава бити на услузи и настојати да им приближимо значај Омладинске престонице Европе 2019“, поручују из ОПЕНС тима.

На свечаности су поред Новосађана и представника омладинских организација присуствовали и Здравко Јелушић, председник Скупштине Града Новог Сада, Драган Милић из покрајинског секретаријата за спорт и омладину, као и Огњен Цвјетићанин, члан градског већа задужен за спорт и омладину.

„ОПЕНС дани“ настављени су сутрадан филмским програмом у Културном центру Новог Сада и то селекцијом филмова фестивала Филмски фронт и Синема сити, а потом концертом „Кило кило банде“ у Студентско-културном центру Фабрика, уз напомену да је улаз на све догађаје бесплатан.

Четвородневна манифестација завршена је „Фестивалом лампиoна“ на Кеју жртава рације, у сарадњи са Фондацијом „Осмех на дар“.

Leave a comment