Поводом годишњице од освајања титуле Омладинске престонице Европе, OPENS тим организује OPENS дане који ће се одржати од 15. до 18. новембра на више локација у Новом Саду.

OPENS 2019

Идеја је да кроз неколико дана покажемо само део активности којима смо посвећени читаве године, те на чему свакодневно радимо са нашим партнерима.

Стога је заправо сваки дан – нова прича, за себе.

15. новембра на Тргу Слободе организујемо Промоцију безбедности у саобраћају у зимским условима. Заједно са парнерима – Лукоилом и Сузукијем, Градом Новим Садом, МУП НС, Агенцијом за безбедност у саобраћају, као и са омладинским организацијама које се баве промоцијом безбедности у саобраћају, замислили смо да претворимо Трг слободе у велики полигон, на ком ће се током целог дана одржавати час вожње и указивати на црне тачке у саобраћају. Уз награде и наше специјалне госте, Новосађани ће моћи да се возе у новим Сузукијевим аутомобилима, али у отежаним условима.

16. новембар је Дан отворених врата уз представу, коктеле и ДЈа. Представљамо нове просторије које ће, у самом центру града, бити свакодневно отворене за све Новосађане, као још један заједнички простор. Све то, али уз журку и коктеле.

17. новембар – културна журка. Крећемо од Културног центра града Новог Сада, где су нам партнери из Филмског Фронта и Цинема цитија селектовали филмове којима отварамо дан. Након тога селимо се у СКЦ Фабрику на концерт групе Кillo Killo банда.

18. новембра сви смо на Кеју жртава рације. У оквиру дванаесте традиционалне новогодишње акције, Фондација Осмех на дар у сарадњи са OPENS-ом, организује други по реду Фестивал лампиона у Новом Саду. Лампиони ће се преузимати на лицу места, уз минималну донацију 300 динара. Део прикупљених средства биће намењен за новогодишње пакетиће за социјално угрожене малишане широм Србије, док је други део намењен за помоћ одељењу превремено рођених беба.

 

Leave a comment