Глобални фонд за децу бира стипендисте на основу њиховог приказаног потенцијала за остварење одрживог развоја и побољшања живота угрожене деце и омладине и могућности да помогну или да буду узор другим организацијама.

Вратимо осмехе на дечја лица

Услови пријаве

  • Одговарајући степен развоја: Годишњи буџет не би требало да премашује 200.000 долара. У већини случајева, буџети нових стипендиста се крећу од 25.000 до 75.000 долара.
  • Директна повезаност са децом и омладином: Потенцијални стипендисти морају да раде са децом и омладином и да буду у директном контакту са њима.
  • Способност управљања: Потенцијални стипендисти морају да имају системе и процесе на основу којих ће одговорно управљати новчаним средствима.
  • Локално руководство: Потенцијални стипендисти морају да буду део заједнице у којој су одрасли. Стипендије не добијају локалне управе или филијале државних или међународних организација.
  • Легални статус: Потенцијални стипендиста мора да буде регистрован у локалној или државној управи као део невладине организације. Ако пријава није могућа због политичког контекста, организација мора да докаже непрофитну еквиваленцију. Ова фондација не финансира формирање нових организација.

За организације које се пријављују важно је да се фокусирају на најугроженију децу и да организују програме и створе методологију којом би се решили горући проблеми. Потенцијални стипендисти морају да буду одлучни, иновативни, креативни и спремни на изазове.

Организације које сматрају да испуњавају све ове критеријуме могу да се пријаве било када.

Додатне информације ОВДЕ.

Ако имаш нека питања можеш да контактираш фондацију: info@globalfundforchildren.org.

Извор: iserbia.rs

Leave a comment