Хакатон на тему „Дигитална Суботица“ одржаће се у суботу, 11. новембра, у организацији InfostudHuba и Startit Centra Суботица и трајаће 24 часа. Тема хакатона ће бити израда дигиталних решења која ће имати значај на локалном нивоу, било да су то мобилне или веб апликације, сајтови, геџети или интегрисани системи.

Пријави се за Дигиталну Суботицу!

Циљ хакатона је да окупи ИТ професионалце у Суботици и околини и да заједничким снагама изградимо нешто што ће имати утицај на нивоу града, дајући свима прилику да унапреде своју околину, али и освоје вредне награде.

Хакатон у Суботици биће отворен за све који желе да учествују, небитно да ли су студенти, запослени, фриленсери или ИТ ентузијасти.

Тимови у раду могу користити open source решења, класе, frameworke или базе које би биле измењене за потребе пројекта. Избор технологија није ограничен, али се подстиче израда мултиплатформских решења. Такође, током трајања хакатона биће присутни и ментори који ће својом експертизом помагати тимовима у реализацији пројеката и решавању проблема.

Учесницима ће бити обезбеђена храна и пиће током трајања хакатона, као и занимљив садржај у паузама међу којима ће бити VR и Sony Playstation.

Пројекти ће се вредновати по иновативности, функционалности, степену израде и дизајну. На крају 24 сата, сви тимови ће презентовати своје пројекте стручном жирију након чије одлуке ће се одржати додела награда за прва три места.

Како можеш да се укључиш?

Уколико желиш да допринесеш реализацији самог хакатона, али не и да се такмичиш, можеш нам помоћи на више начина. Биће нам потребни ментори са искуством развоја мобилних и веб апликација, али и волонтери за саму реализацију — пиши на subotica@startit.rs.

Пријаве

Пријаве су отворене до среде, 8. новембра, а сви учесници ће бити обавештени о детаљима хакатона до четвртка 9. новембра. На хакатон се могу пријавити тимови од најмање 2 члана, а највише 4 члана.

Хакатон ће се одржати у просторијама InfostudHuba и Startit Centra Суботица, на адреси Корзо 1, Суботица (пасаж бившег биоскопа Корзо, на II спрату).

Извор: najstudent.com

 

 

Leave a comment