Politecnico di Milano налази се међу 20 водећих универзитета у Европи. Са око 40 000 уписаних студената и преко 1000 професора, највећи је италијански универзитет за велики број техничких и природних наука, архитектуру и дизајн. Од свог оснивања 1863. године Politecnico di Milano је базиран на квалитету и иновацији наставе, што је резултирало успостављањем чврсте сарадње са светом економије и привреде кроз развој експерименталног истраживања и трансфер технологије.

Милано, Италија
Студије у Италији? Примамљиво, зар не?

Конкурс за упис мастерских студија на Универзитету Politecnico di Milano биће отворен до 23. новембра 2017. Настава почиње у септембру 2018.

Сви пријављени студенти биће узети у обзир за доделу ПЛАТИНИУМ, ГОЛД и СИЛВЕР стипендије, као и ДСУ стипендије.

Проф. Иван Мангов је представник универзитета за Србију, Црну Гору и БиХ. За додатне информације о стипендијама и асистенцију приликом конкурисања, као и обавезну регистрацију кандидата, пиши на адресу ivan.mangov@gmail.com.

Износ стипендије

Politecnico di Milano додељује најбољим студентима ПЛАТИНИУМ стипендије у износу од 13.886€.

Студенти који добију ГОЛД стипендију, у износу од 8.886€ годишње, имаће покривене трошкове смештаја у студентском кампусу као и покривене трошкове школарине.

СИЛВЕР стипендија покрива трошкове школарине у износу од 3.886€ годишње.

Ко може да аплицира?

Стипендије су намењене студентима који долазе из земаља ван Европске уније. За доделу стипендије није потребно посебно аплицирати, сви кандидати пријављени за упис на мастер студије ће бити аутоматски узети у обзир и за доделу стипендије. Годишња школарина за мастер студије износи 3.886€.

Смештај

Politecnico di Milano такође нуди студентима смештај по повлашћеним ценама у неком од студентских домова. Цене смештаја се крећу око 300€ месечно, али варирају у зависности од кампуса, те је потребно распитати се за сваки појединачни студентски дом. Студенти који буду добили ПЛАТИНИУМ или ГОЛД стипендију имаће у оквиру стипендије покривене трошкове смештаја.

Студенти који још нису дипломирали могу конкурисати и без претходног стицања дипломе, тако што ће доставити уверење са факултета да могу стећи диплому пре одласка на студије у Милано.

Процес селекције

Одлуку о пријему кандидата као и одлуку о додели стипендије или ослобађању од плаћања школарине, доноси комисија сачињена од професора са одсека за који кандидати конкуришу.

Приликом оцењивања досијеа кандидата комисија ће обраћати посебну пажњу на просек у досадашњем студирању, биографију, мотивационо писмо и препоруку професора.

Пријављивање на мастер студије се не наплаћује, а сви пријављени кандидати биће узети у обзир за доделу стипендија.

Извор: najstudent.com

Leave a comment