Погледај шта се све продаје у једној продавници половних ствари. Коришћеност гардеробе или обуће не значи увек да је она у лошем стању.

Посетили смо једну second hand продавницу и заиста се изненадили шта се све тамо може наћи.

Шта кажу муштерије?

Муштерија разгледа робу

Наша саговорница, редовна муштерија у овом second hand-u рекла је да обожава да купује овде, а један од разлога је то што је по  бутицима кинеска роба, а овде се могу наћи јако добри комади. Она је људима који су противници овакве продаје поручила:

„Дођите, купите. Превазиђите комплексе и немојте глумити нешто што нисте.“

Европа купује у оваквим радњама

Власница овог локала слаже се са констатацијом да су најчешћи разлози што неко не сме да уђе у њену продавницу – срамота и комплекси и додаје да она продаје очувану робу по ниским ценама, што је у нашој земљи једна од пресудних карактеристика трговине:

„Људи се у Европи облаче по оваквим радњама, само је то код нас још увек баук. Па у бутицима исто људи којекакви пробају гардеробу, ви то купите и ваљда оперете кад дођете кући, тако је исто и са мојом робом, ја одржавану гардеробу имам на полицама.“

 

Цене?

Луј Витон чизмице – 700 динара
„Од игле до локомотиве”

Цене у овом second hand-u су заиста разноврсне, али превасходно ниске. 200, 300, 400, евентуално 500 динара. Да, добро си прочитао, динара. Може се пронаћи и скупљи производ, од 1000 до 3000 динара, али је то најчешће бунда, капут, завеса или роба на којој је још увек етикета.

 

 Или ипак бутици?

У разговору са продавачицом у једном бутику светског бренда сазнали смо шта је оно што и даље привлачи купце, те се они опредељују за нову гардеробу:

„Чини ми се да код нас купују људи који „немају желудац“ за second hand-ovе и бувљаке. Некада заиста вреди дати одређену суму новца за неки квалитетан комад, али и исто тако тврдим да се јако занимљиве и добре ствари могу наћи међу половном робом.“

Снежана Ченад

Leave a comment