Новосадски Октоберфест из нашег угла! Стотине врста пива, добра музика и клопа!

У претходна два дана у Новом Саду имали смо прилику да осетимо чари минхенског фестивала пива. Екипа Омладинских новина је била тамо, како би ти данас, уколико ниси био, пренела делић атмосфере.

Отварање Новосадског Октоберфеста

   Дух Баварске и много пива

На неколико стотина пива налазило се на штандовима Новосадског октоберфеста. Ово је била идеална прилика за мале пиваре које су први пут представљале своје пиво. Атрактивни натписи, лого и промоције су биле припремљене за посетиоце и оне који желе да пробају неко ново пиво.

 

 

 

 

 

Новинарка Омладинских са поклоном пивнице “Синдикат”

Пиво са ванилом и кафом? Или цитрусом?

Имале смо срећу, освојиле смо мајицу! Пивница „Синдикат“ имала је једну од најпримамљивијих понуда. Пробали смо пиво са укусом ваниле и кафе, али и њихов чувени Хопстер, пиво са укусом индијског цитруса. Захваљујући промоцији, добиле смо поклон.

 

 

 

 

 

 

Извођачи

Наступ групе “Love hunters”

Прве вечери на бину је излазило неколико извођача, али највећу реакцију публика је имала на Love hunters-e  i  S.A.R.S. Претпостављаш каква журка је настала кад су почеле „Перспектива“  или „Због ње“?

Борба бендова у којој је свака група наступала 15 минута, отворила је други дан и тиме најавила посећеност и енергичнију атмосферу од претходног дана. Победнички бенд Roseta Stoned увече се представио публици Октобареста једном песмом.

Наступ Хладног пива које је посетиоце држало на ногама својим највећим хитовима, попут ,,Није све тако сиво’’ и ,,Мојој мајици’’, обележила је атмосфера у којој сву сви скакали, играли, певали и тако до касно у ноћ.

 

 

Осим пива сви су куповали баварске кобасице

Чувене баварске кобасице

Иако је гужва била најмасовнија око бине, велику пажњу заокупљале су и баварске кобасице које су читавом догађају давале немачки шмек, па смо често сретале посетиоце са неколико кобасица у рукама, али би увек остало место и за сок од хмеља.

Ноћ се ближила крају, али успоравање се није назирало. Људи су и даље пристизали, а генерације су се мешале и заједно дочекивале ситне сате уз Orthodox Celts и литре и литре пива. Да је ово догађај који окупља буквално све узрасте показале су нам и мајка и ћерка тинејџерка које су незаустављиво пратиле ритам сваке песме уз црвено пиво. Или рецимо момак који је пореклом из Мађарске, дошао да ужива уз музику и точено.

Овогодишњи Октоберфест остаје за нама, а ако ниси био, имаш прилику следеће године. Ми смо се потрудили да ти пренесемо шта је оно што си пропустио, а могао би следеће године да доживиш.

Снежана Ченад и Тина Натарош

Фото: Снежана Ченад

Leave a comment