Други COMEDY FEST биће одржан од 18. до 22. октобра 2017. у Арени Синеплекс.

Comedy Fest 2 poster
На овогодишњем Comedy Fest-u публика ће уживати у европском филму

На програму ће се наћи 10 премијерних наслова од који бар половина неће имати каснију биоскопску дистрибуцију. Фокус овогодишње селекције је на европској филмској комедији која у последњих неколико година доживљава прави процват, нарочито у Шпанији, Француској и Италији.

Шпанску комедију представљаће ЈУНАЧИНЕ, један од најгледанијих филмова у Шпанији прошле године, дебитантско остварење Хоакина Мазона, који ће свећано отворити овогодишњи COMEDY FEST , а посебна посластица је европска премијера филма САМО ЈЕДНОМ СЕ ЖИВИ такође дебитанта Федерика Куеве, аргентинско-шпанска копродукција са Жераром Депардјеом и Сантјагом Сегуром у главним улогама.

Трејлер за филм Јуначине можеш погледати овде. 

Французе предводи познати редитељ Бруно Киш филмом ТУЂУ ГЛАВУ НОСИМ, који је тек пре пар недеља имао француску премијеру. Ту је и белгијско-француска копродукција ПРИЈАТЕЉИЦЕ У ИСТИНИ И ЛАЖИ редитељске Соланж Сикирел са дивом француског филма Брижит Фоси у једној од улога.

На COMEDY FESTу  биће приказан и један од најбољих италијанских филмова године ИМАМ ПРИЈАТЕЉЕ У РАЈУ Фабриција Марије Кортезеа, као и најгледанија руска комедија године БАКУТА ЛАКОГ МОРАЛА Маријуса Балчунаса.

Британску комедију представљаће МИР БРАТЕ Сајмона Веста (чији је такође овогодишњи филм Стретон пре само пар месеци био у домаћим биоскопима) чију интернационалну глумачку екипу предводе Антонио Бандерас и Олга Кирилиенко, коме ће ово бити такође европска премијера (ни у Британији није још приказан).

Међу два америчка филма, КАКО УБИТИ ГАНТЕРА представља тријумфални повратак Арнолда Шварцнегера жанру који га је прославио осамдесетих и деведесетих (Близанци, Полицајац из вртића, Јуниор), док је НЕПРЕНОСИВО Брендана Бредлија (који тумачи и главну мушку улогу) један од најнаграђиванијих независних филмова године, који је са великим успехом приказан на фестивалу у Лос Анђелесу, као и на ИНДИЕ ФЕСТУ.

Најзад, част да затвори овогодишњу смотру припала је словеначком филму ПР’ХОСТАР Луке Марчетића, прошлогодишњем изненађујућем хиту, снимљеном по Ју Тјуб сензацији, који је са преко 200,000 гледалаца постао један од најгледанијих филмова у Словенији свих времена.

Карте за COMEDY FEST у продаји су на благајнама Арене Синеплекс.

Leave a comment