Једна од најбитнијих ставки свим новим студентима јесу ноћни изласци. Издвојили смо за тебе неколико места са различитом врстом музике.

Журка, журка! Остави скрипте по страни, позови нове колеге и правац у излазак! Време је да се опустиш од стреса који ти доноси овај нови период и да упознаш ноћни живот Новог Сада. Понуда је разноврсна и свима приступачна, а ми ти представљамо неколико предлога где се можеш одлично провести.

Најпопуларнија улица за ноћне проводе

Најпопуларнија и незаобилазна улица на нашој дестинацији јесте Лазе Телечког. Овде ћеш пронаћи велики број клубова и пабова, а посебна чар јесте што су цене пића прилагођене студентском џепу и што се налази у срцу центра, па можеш доћи и пешке и градским линијама.

laze telečkog
Чувена улица у Новом Саду

Техно звук

Уколико волиш да ђускаш уз ЕДМ музику, р’н’б и хип хоп, немој да пропустиш клубове Куба Либре и Кактус. Атмосфера је у њима увек узаврела и неће ти дозволити да преседиш ноћ. Промоције пића су овде честе, па точено пиво и коктел можеш попити и за 200 динара.

tehno
У ритму музике

Музика осамдесетих и седамдесетих

Паб Лазино теле допашће ти се ако волиш опуштеније варијанте, бендове и тематске вечери са музиком седамдесетих и осамдесетих.

Звук фолк музике

Љубитељи народне и фолк музике би требало да посете Лазино кафанче, 212 и Мр Џони Браун.

Кад те песма погоди

Трифковићев трг – још једна локазија која се не заобилази

На Трифковићевом тргу пронаћи ћеш Герила бар у којем можеш чути и латино ритмове, реге, али и рок и метал бендове. Честе су и ,,Guilty pleasure’’ вечери у којима сам креираш плејлисту на којој ћеш чути, како кажу, музику коју волиш да слушаш, а срамота те је да признаш.

Кинеска четврт

Ако се упутиш ка Кинеској четврти, идеш алтернативнијим стопама и стижеш до Фабрике која организује изложбе, трибине, концерте и фестивале. Још једна тачка на овој путањи коју не смеш обићи је Firchi Think Tank Studio који поред свирки, хуманитарних концерата и тематских ноћи, организује и стенд-ап вечери.

Клубови и сплавови

Већи клубови за које ћеш морати да одвојиш више новца и обучеш се елегантније, јесу Ђардино, Парадизо и Музеј. Ђардино је познат као клуб на врху града, а налази се на крову Базара. Музеј се налази на још интересантнијој локацији, на Петроварадинској тврђави и да би уживао у овом модерном амбијенту, мораћеш да платиш такси. Док се у ова два клуба махом пушта мејнстрим хаус музика, денс деведесетих и фолк, у Парадизу на Спенсу су чешћи наступи домаћих фолк звезди. Још једна дестинација која захтева дебљи новчаник и услуге такси превоза, јесте сплав Кристал на Рибарском острву.

Кафански човек

Кафанску и фолк музику пронаш ћеш у Дукат Фенси кафани на Подбари, Код Чика Јове у Змај Јовиној, а место које не смеш заобићи и којем ће се студентски новчаник дефинитивно насмешити, јесте кафана код Љубице и Марка. У Љубици ћеш затећи домаћу атмосферу, велика друштва и јефтина пића, али из овог разлога је битно резервисати на време.

До ситних сати…

Док дискотеке попут Музеја раде до четири ујутру, клубови и пабови у центру раде до три сата, а једино место у којем се можеш проводити до јутра јесте бар Империја у Змај Јовиној.

Правац излазак

Чим се будеш нашао у центру схватићеш да ваш нови град нуди још много пабова и барова где можеш провести ноћ, а временом ће нићи још нових места јер је ноћни живот Новог Сада заиста жив и променљив. А сада склони свој мобилни телефон, заборави на проблеме и препусти се музици, журки и енергији ноћи.

Тина Натарош

Фотографија: Марија Ердељи

Leave a comment