Где лете ноћне птице Новог Сада

Једна од најбитнијих ставки свим новим студентима јесу ноћни изласци. Издвојили смо за тебе неколико места са различитом врстом музике.

Журка, журка! Остави скрипте по страни, позови нове колеге и правац у излазак! Време је да се опустиш од стреса који ти доноси овај нови период и да упознаш ноћни живот Новог Сада. Понуда је разноврсна и свима приступачна, а ми ти представљамо неколико предлога где се можеш одлично провести.

Најпопуларнија улица за ноћне проводе

Најпопуларнија и незаобилазна улица на нашој дестинацији јесте Лазе Телечког. Овде ћеш пронаћи велики број клубова и пабова, а посебна чар јесте што су цене пића прилагођене студентском џепу и што се налази у срцу центра, па можеш доћи и пешке и градским линијама.

laze telečkog

Чувена улица у Новом Саду

Техно звук

Уколико волиш да ђускаш уз ЕДМ музику, р’н’б и хип хоп, немој да пропустиш клубове Куба Либре и Кактус. Атмосфера је у њима увек узаврела и неће ти дозволити да преседиш ноћ. Промоције пића су овде честе, па точено пиво и коктел можеш попити и за 200 динара.

tehno

У ритму музике

Музика осамдесетих и седамдесетих

Паб Лазино теле допашће ти се ако волиш опуштеније варијанте, бендове и тематске вечери са музиком седамдесетих и осамдесетих.

Звук фолк музике

Љубитељи народне и фолк музике би требало да посете Лазино кафанче, 212 и Мр Џони Браун.

Кад те песма погоди

Трифковићев трг – још једна локазија која се не заобилази

На Трифковићевом тргу пронаћи ћеш Герила бар у којем можеш чути и латино ритмове, реге, али и рок и метал бендове. Честе су и ,,Guilty pleasure’’ вечери у којима сам креираш плејлисту на којој ћеш чути, како кажу, музику коју волиш да слушаш, а срамота те је да признаш.

Кинеска четврт

Ако се упутиш ка Кинеској четврти, идеш алтернативнијим стопама и стижеш до Фабрике која организује изложбе, трибине, концерте и фестивале. Још једна тачка на овој путањи коју не смеш обићи је Firchi Think Tank Studio који поред свирки, хуманитарних концерата и тематских ноћи, организује и стенд-ап вечери.

Клубови и сплавови

Већи клубови за које ћеш морати да одвојиш више новца и обучеш се елегантније, јесу Ђардино, Парадизо и Музеј. Ђардино је познат као клуб на врху града, а налази се на крову Базара. Музеј се налази на још интересантнијој локацији, на Петроварадинској тврђави и да би уживао у овом модерном амбијенту, мораћеш да платиш такси. Док се у ова два клуба махом пушта мејнстрим хаус музика, денс деведесетих и фолк, у Парадизу на Спенсу су чешћи наступи домаћих фолк звезди. Још једна дестинација која захтева дебљи новчаник и услуге такси превоза, јесте сплав Кристал на Рибарском острву.

Кафански човек

Кафанску и фолк музику пронаш ћеш у Дукат Фенси кафани на Подбари, Код Чика Јове у Змај Јовиној, а место које не смеш заобићи и којем ће се студентски новчаник дефинитивно насмешити, јесте кафана код Љубице и Марка. У Љубици ћеш затећи домаћу атмосферу, велика друштва и јефтина пића, али из овог разлога је битно резервисати на време.

До ситних сати…

Док дискотеке попут Музеја раде до четири ујутру, клубови и пабови у центру раде до три сата, а једино место у којем се можеш проводити до јутра јесте бар Империја у Змај Јовиној.

Правац излазак

Чим се будеш нашао у центру схватићеш да ваш нови град нуди још много пабова и барова где можеш провести ноћ, а временом ће нићи још нових места јер је ноћни живот Новог Сада заиста жив и променљив. А сада склони свој мобилни телефон, заборави на проблеме и препусти се музици, журки и енергији ноћи.

Тина Натарош

Фотографија: Марија Ердељи

Коментари

Leave a reply