Знајући, драги бруцошу, да ти сигурно у првим данима није лако, замолили смо неколико старијих колега да поделе своја искуства о првим данима студирања у другом граду. Ево шта су они рекли.

Jovana
Најбитније је да даш себи времена.

Јована (22), студенткиња Филозофског факултета из Банатског Карађорђева

Никада пре се нисам одвајала од породице и најтеже ми је пало што нисам имала никога у Новом Саду. Била сам потпуно сама. Но, временом сам се прилагодила том студентском животу. Навикла сам се на нови град и околину, и упознала сам нове људе који су ми касније постали пријатељи. Најбитније је дати времена себи.

 

Miloš
Нека ти ова година буде незаборавна.

Милош (23), студент Више пословне школе из Сомбора

Пре доласка у Нови Сад нисам бринуо да ли ћу се пробудити на време, шта ћу јести, како упалити машину и испеглати веш. Ипак, већ у првим данима самосталног живота преузео сам ствар у своје руке и уз помоћ Гугла научио да кувам. Тај почетак јесте био тежак, али и пун изазова и знатижеље. Мој савет бруцошима је да се друже, излазе, буду редовни на предавањима и да се прикључе некој студентској организацији. Учините ову годину незаборавном.

 

Nataša
Одвој времена за волонтирање.

Наташа (22), студенткиња безбедности из Ужица

Долазак ми је био застрашујућ. Апсолутно никога нисам знала јер мало ко из мог града студира у Новом Саду. Морала сам да се уклопим у нову средину и да упознам људе. Одлучујућ корак био је када сам почела да волонтирам, ту сам упознала највећи број пријатеља и ослободила се.

 

Тина Натарош

Фотографија: Марија Ердељи

Leave a comment