Да ли и ти желиш да из удобности своје фотеље, онлајн, научиш шта је вест у Биг дата ери? Сада је прилика!

Све више људи информације тражи на интернету. Новине и ТВ вести прелазе у превазиђене медије, док је утицај онлајн медија све већи. Информација је постала велика вредност 21. века и утицај онлајн медија је огроман. Изражена је борба за рејтингом, па није реткост да се медијски простор злоупотребљава. Због тога треба да научимо како да филтрирамо информације које свакодневно примамо и како да сами пласирамо тачне информације.

С обзиром на велико интересовање за занимање веб новинара, Универзитетски савез за екологију и туризам (УНИСЕТ) уз подршку општине Земун, осмислио је пројекат „Живот у Биг дата ери – научи шта је вест“, који има за циљ да путем онлајн курса научи младе како да посматрају информације пласиране на интернету из критичког угла.

Како ће изгледати обука?

У оквиру овог пројекта, 200 младих од 14 до 19 година из Општине Земун или који похађају школу у Земуну, имаће прилику да кроз онлајн курс стекну знања из следећих области: веб новинарство, онлајн маркетинг, вођење блога, употреба друштвених мрежа у промотивне сврхе, креирање бренда и управљање њиме.

Ко може да се пријави?

На конкурс се могу пријавити:

  • ђаци средњих школа у Општини Земун (без обзира на место пребивалишта),
  • сви млади од 14 до 19 година који имају пребивалиште у Општини Земун, без обзира на школу коју похађају.
  • у случају да остану слободна места, и сви други заинтерсовани кандидати са територије других општина.

Да ли најбољима следује награда?

Да! Најбољи полазник или полазница биће награђен поклоном изненађења!

Када ће се одржати обука?

Обука ће се одржати онлајн. Све се ради из удобности своје фотеље, а тим људи је за подршку је увек поред мејла за одговоре на сва питања.

Начини и рок за пријаву

Да би се пријавио треба да до 15.10.2017. попуниш пријавни формулар који се налази на овом линку. Кандидати који су добили стипендију биће обавештени путем мејла о позитивном исходу конкурса. Они ће имати рок од седам дана да потврде своје учешће. Уколико након тога кандидат не потврди учешће, биће контактиран кандидат који је следећи на ранг листи.

За додатна питања пошаљи мејл на stipendije@iserbia.rs под назнаком Школа веб новинарства „Живот у Биг дата ери – научи шта је вест“.

Leave a comment