Волонтерски изазов је такмичење волонтерских акција у организацији људи који желе да направе позитивну промену у свом окружењу, а победници добијају ваучере у вредности од 75.000 динара.

За такмичење волонтерских акција могу да се пријаве појединци, неформалне групе, удружења грађана и грађанки и компаније које су реализовале волонтерску акцију на територији Србије у периоду од 1. новембра 2016. године до 1. октобра 2017. године.

Волонтерске акције могу бити из више области

Волонтерске акције могу да буду из следећих области: Превенција зависности, Социјалне активности за децу и младе, Брига о старијима, Култура и уметност, Заштита околине, Заштита и збрињавање животиња, Брига о сиромашнима, Брига о бескућницима, Брига о особама са потешкоћама у развоју, Подршка избеглицама, Менторство и саветовање.

Решити проблем

Прво је потребно пронаћи проблем у својој заједници, затим организовати екипу, решити проблем и снимити ту акцију и поделити са јавности која ће гласати на Фејсбуку.

Ваучери у вредности од 75.000 динара!

Победници Волонтерског изазова у 2017. године биће проглашени 5. децембра на традиционалном Сајму волонтирања, а затим и додељени ваучери у вредности од 75.000 динара.

Волонтерски изазов је отворен до 15. октобра 2017. године, а више о такмичењу, попуњавању пријавног формулара и жирију сазнајте овде.

Кристина Ивковић Ивандекић

 

Leave a comment