Да ли је за тебе феминизам феномен под стакленом куглом или чак супротно? Имаш свој став о родној равноправности? Залажеш се за јачање улоге жене у друштву? Драга активисткињо, ево прилике за тебе.

Да ли знаш ко је била Жарана Папић? Позната је као феминистичка антрополошкиња, политичка активисткиња у периоду 1949-2002 године.

Стипендије Жарана Папић су подршка активисткињама/академкињама за стицање знања и глобалну размену у областима које имају везе са родним/женским питањима.

Приоритет је стипендирање учесница у програмима који дугорочно доприносе развоју знања у Србији о родним/женским питањима, као и значајним родним и мировним програмима у иностранству.

Циљ је да се све стипендисткиње обавежу да ће као волонтерке помоћи развоју женских иницијатива којима је њихова експертиза потребна.

Конкурс је отворен током целе године.

Пријавни формулар можеш наћи овде, предлоге пројеката као и питања и недоумице које се односе на апликацију за стипендију можеш упутити на адресу  office@rwfund.org или путем поште на адресу: Реконструкција Женски фонд, Браће Барух 6/41, Београд.

Leave a comment