Протекли је викенд био резервисан за оне који уживају у храни. Фестивал „Укуси Војводине“ одржао се у Новом Саду 30. семптембра и 1. октобра и заголицао чуло укуса многима.

Гурмани, уколико нисте имали прилику да посетите овај фестивал, време је да вам пренесемо делић атмосфере. Пријатно!

Ко ће најбрже стићи до омиљеног јела?

Сам циљ је био да се најбољи рецепти сервирају љубитељима доброг укуса. Ходајући кроз Лимански парк сигурно никоме није било лако да се определи за једно, два или три јела…али, колико је доста? Гурмани не знају одговор на то питање. Штандови су били постављени полукружно око бине на којој су се оглашавали произвођачи, а љубитељи хране су кружили по неколико пута док нису испробали што више различитих војвођанских укуса.

Ukusi Vojvodine (4)
Укуси Војводине никог нису оставили равнодушним!

Недељни ручак на војвођански начин

Један недељни ручак је скуван у Лиманском парку. Различити мириси се простиру по ваздуху, а људи само надолазе. Љубитељи доброг вина имали су прилику да пробају купиново вино, розе, разна квалитетна бела и црна вина, а ко не преферира вино, могао је да наздравља уз тамно или светло пиво.

Паприкаш, чорба, кобасице…

Најзад за најнестрпљивије, који су чекали и по пола сата у редовима, пристигла је и храна. Они који су се одлучили за месни ручак имали су прилике да пробају паприкаш од мангулице, ринфлајж, паприкаш од дивљачи, од куване овчетине и различите врсте кобасица. А они који су мање заинтересовани за месне рецепте, имали су прилике да дегустирају рибљу чорбу.

Ukusi Vojvodine (1)
Тешко је било одлучити се…

После куваног, сухомеснато! Или пре? 

Било је места и за поклоне онима који нису имали прилике да присуствују овом, стомаку величанственом, догађају. На неколико места могли су да се нађу сухомеснати производи различитих произвођача и рецепата, роловани сиреви, димљени сиреви, козји сиреви, све оно што је добро дошло као поклон некоме… или самом себи.

Нема више бриге ни за зимницу

Учесници фестивала нису заборавили ни на предстојеће празнике и хладне дане, па су се потрудили да обезбеде разноврсне зимнице… шпајзи су после ова два дана напуњени и спремни за зиму.

Слаткиши за крај

А за сладокусце незаборавне штрудле, пекмези, тесто са маком. Без шећера на крају, недељни ручак не би био потпун.

За сваког понешто!

Надамо се да смо успели да вам пренесемо делић слатке и слане атмосфере. Идући пут не заборавите да припремите ваша непца за најукуснија јела.

 

Сара Матковић

Фотографија: Укуси Војводине

Leave a comment