Не знаш који анимирани филм да погледаш? Питај нас!

Иако полако улазимо у ону „одраслију“ групу људи, сви ми понекад волимо погледати добар анимирани филм! У последње време као да су неки од њих и прилагођени свима нама, па нас својим садржајем, хумором и често слаткоћом задрже дуго испред малих екрана. Уколико си у недоумици овог летњег, да кажем „распуста“, препоручићу ти неколико добрих анимираних филмова.

У филму „Big Hero 6“ из 2014. године ради се о дечаку који проналази себе у конструисању мини-робота, те уз помоћ старијег брата уписује факултет за појединце талентоване у овој области. Тада се робот на надувавање и дечак спријатеље, те одлуче да формирају групу суперхероја и тако бране град од криминала. Мени се много свидео, а ИМДб оцена је 8.1/10.

Анимирани филм „Big Hero 6“ из 2014. године

Овогодишњи филм „Тhe Boss Baby“ је прича о томе како долазак нове бебе утиче на породицу. Испричана је из угла маштовитог седмогодишњег Тима који је био центар универзума својих родитеља све до тренутка док се није појавио нови члан њихове породице. Љубоморан на свог новог брата, креће у акцију да поврати пажњу својих родитеља и дознаје да његов брат и није баш сасвим обичан дечак. ИМДб оцена 6,4/10.

Популаран филм „Moana“ из 2016. године је побројао бројне позитивне реакције. У филму се ради о живахној девојчици Моани која ће отпловити на храбру мисију како би спасила свој народ. Током путовања она ће упознати некада моћног полубога Мауија са киме ће заједно путовати по отвореном океану где ће се сусрести с огромним и невероватним препрекама. ИМДб оцена је 7,7/10.

Анимирани филм „Moana“ из 2016. године.

Филм „Zootopia“ је из 2016. године и ради о граду где живе све животиње које могу бити шта год пожеле. Сви ходају на две ноге, одевени су за посао и представљају модерно цивилизирано друштво. Зечица Judy Hopps, као прва полицајка ступа на дужност и полако открива да то и није лако, али јој у њеној првој мисији помаже лукави преварант, лисац Nick Wilde. ИМДб оцена је 8,1/10.

Симпатичан филм „Ratatouille“ је из 2007. године и ради се о Ремију који живи у Паризу и има довољно знања и страсти да постане професионални кувар, али га у томе спречава то што је пацов. За разлику од остатка његове родбине, Реми не жели јести отпатке него уместо тога бира фине ресторане. Он је био инспирисан Gusteauom, легендарним паришким куваром и једне ноћи је одлучио искушати своје вештине у његовој кухињи. Пошто је био неопрезан, открио га је чистач Лингуини због чега њих двојица склапају договор у којем ће Реми попут луткара наводити Лингуинијеве руке, скривајући се притом испод његове капе. ИМДб оцена је /10.

Анимирани филм „Ratatouille“ је из 2007. године.

Укратко сам ти издвојила и описала ових пет „цртаћа“, а љубитељима Оскара ће бити битан и њихов овогодишњи избор у којем су се нашли ови филмови: „Kubo and the Two Strings“, „Moana“, „My Life as a Zucchini“, „The Red Turtle“ и још један који смо већ описали, „Zootopia“. Можда ће се многима допасти и најновији анимирани филм који је сада у биоскопима, „Despicable Me 3“. Можда грешим, али ја сам уживала у прва два дела, па ми је невероватно да трећи буде лош.

Уколико сам изоставила неки филм који би требало под обавезно погледати – јави се и обећавам да ће га љубитељ таквих филмова – попут мене, сигурно погледати. Пријатно вече, кокице, одабрано друштво и добар анимирани филм може свима пријати и учинити живот лепшим и слађим на сат-два, тако да почни одмах са гледањем и уживај!

Кристина Ивковић Ивандекић

Фотографије преузете са сајта “The Disney Wiki”.

Коментари

Comments are closed.