Знамо да се допао публици – а шта кажу млади учесници?

Piano City
Piano City изазвао прегршт позитивних реакција!

Piano City фестивал се одржао у Новом Саду од 8. до 10. септембра и први је фестивал овог типа у нашој земљи. У оквиру тродневног програма посетиоци су имали прилику да чују пре 60 концерата најталентованијих пијаниста из земље и иностранства. Михајло, Ивона и Филип, млади пијанисти, поделили су са нама своје утиске.

 

Михајло Милетић

Piano City се у Новом Саду појавио у веома добро време када се град већ увелико обогаћује културним садржајима као Европска престоница културе 2021. године.  За мене је представљао једно значајно искуство у досадашњем бављењу музиком. Свирао сам у студију М и одржао кућни концерт дан после. Концепт фестивала веома инспиративан и лепо је бити једна карика тог тродневног, концертног, пијанистичког ланца. Важно ми је да истакнем велики труд који су уложили покретачи фестивала Маја Алвановић и Коста Јевтић као и велики тим добрих људи, ентузијаста који су допринели одличној организацији и промоцији овог великог пројекта.

Ивона Бужек

Велика част и задовољство ми је било наступати на овако дивном фестивалу и бити део ове манифестације. Заиста је све било фантастично, с љубављу организовано, осећала се нека дивна енергија. Велико хвала организаторима на огромном уложеном труду и што су пружили Новом Саду и целој држави овако једно музичко, пијанистичко славље. Потребно је приближавати класичну музику свим генерацијама на што маштовитије начине, а ово је један од њих.

Филип Станковић

Била ми је заиста велика част да, као један од учесника, будем део Piano City-ја, и својим концертом прикажем себе у, надам се, добром светлу. Ово је заиста дивна прилика да се младим људима пружи могућност да у оквиру једног европског фестивала свирају у једном, можемо слободно да кажемо, европском граду, а све то у Србији. Прелепа, интимна атмосфера у атријуму Музеја Војводине, и насмејана публика жељна добре музике, то су утисци које носим са собом у Ниш.  Од срца бих се захвалио свим учесницима, а посебно организаторима Маји и Кости, који су својим трудом и пожртвовањем успели да овакав фестивал доведу у Србију.

Закључак је јасан – једва чекамо следећу годину и још један пијанистички спектакл!

 

Leave a comment