Пријави се за бесплатну обуку „Добра вест видљивост значи”

Удружење Ремикс у периоду од септембра до краја новембра 2017. године реализоваће бесплатну обуку намењену младима са територије Града Новог Сада у области информисања. Пројекат „Добра вест видљивост значи 2“ суфинансира Градска управа за спорт и омладину Града Новог Сада-Канцеларија за младе у оквиру реализације Локалног акционог плана за 2017. годину.


Обука предвиђа одржавање четири радионице на којима ће млади научити како се пишу вести и саопштења, како да правилно користе могућности интернета за представљање свог рада и за комуникацију са младима, а упознаће се и са законским оквиром у вези са ауторским правима.

Водитељи радионица биће новинари Предраг Новковић и Игор Михаљевић. Због ограниченог броја учесника/ца предност при селекцији имаће млади који су активни у удружењима младих и удружењима за младе или другим организацијама цивилног друштва које се баве омладинском политиком.

Фотографија: Марија Ердељи

Прва радионица биће одржана 16. септембра и на њој ће се учити писање вести – техника, примери добре и лоше праксе. Радионица ће трајати три сата, а водитељ је Игор Михаљевић. Број учесника/ца је ограничен на 10. Заинтересовани млади старости од 15 до 30 година са територије Града Новог Сада могу се пријавити за радионицу писања вести до 10. септембра слањем података на мејл udruzenjeremiks@gmail.com. У наслову мејла потребно је написати „Пријава за радионицу Писање вести“.

Од података је потребно послати: име и презиме, место пребивалишта, годиште, да ли сте члан/ица неког удружења младих/удружења за младе или друге организације цивилног друштва која се бави омладинском политиком као и неколико реченица о мотивацији за учешће на овој радионици. Одабрани учесници/е биће накнадно обавештени о тачном термину и месту одржавања радионице најкасније до 14. септембра.

Фотографија: Марија Ердељи

Следећа радионица биће у вези са писањем саопштења за медије и биће одржана до краја септембра.

У октобру ће бити одржане радионице о ауторским правима и интернету као начину комуникације са младима.

У новембру је планиран практичан рад односно посета редакцији новосадских медија, писање и објављивање једне вести/саопштења или колумне које ћемо објавити на информативним порталима Удружења Ремикс. Након сваке радионице учесницима/ама ће бити обезбеђена онлајн менторска подршка од стране водитеља радионица и координатора пројекта.

Ово је друга година да Удружење Ремикс спроводи пројекат намењен младима из Новог Сада који се баве омладинским радом са циљем да унапреде своје вештине усмене и писмене комуникације са медијима и младима који су циљна група њихових програма и пројеката.