Ремек-дело из селекције 360 степени отвара јубиларни 10! Cinema City фестивал

На магичној локацији Подграђа Петроварадинске тврђаве, у оквиру Градић феста, „Срце од камена” – прелепо филмско остварење са Исланда – отвориће Синема Сити Интернационални филмски фестивал.

Живописне приче и ликови у оквиру селекције 360 степени

Селекција 360 степени доноси дебитантска остварења из целог света. Селектор Петар Протић уводи нас у причу о ликовима са различитих страна света које повезује ова феноменална селекција 360 степени.

Селекција 360 степени представља пољски филм „Последња породица”!

Драма „Последња породица”, у режији Jan P. Matuszynski, долази из Пољске. Сага о породици Жђислава Бексињског – пољског надреалистичког сликара, који је познат по мрачним пост-апокалиптичним радовима.

Више на: CinemaCity.org

Смех и забава ове године на Синема Сити фестивалу уз комедију „Свети ваздух”!

Комедија „Свети ваздух” у режији Shady Srour нам долази из Израела и доноси шаљиву причу о Адаму и Ламии, који су хришц́ански арапски пар из Назарета – припадници мањине у Светој земљи.

Више на: CinemaCity.org

Драма у правом смислу те речи стиже нам из Боливије – „Мрачна лобања“, Киро Русо!

Прича се развија око емоционално нестабилног и проблематичног Елдера, кога шаљу да живи са баком у Хуанунију, месташце у унутрашњости Боливије. Када стигне у Хуануни, Елдер константо срамоти свог кума Франциска…
Више на: CinemaCity.org

Једини документарни филм у селекцији 360 степени – дебитантско остварење Lissette Orozco „Адријанин пакт“

Филм је рађен у продукцији Чилеа и Аргентине, а говори о феномену успомене на страшно време војне диктатуре седамдесетих и осамдесетих година прошлог века.
Више на: CinemaCity.org