Свечано отворен шести Youth Fair

Шести сајам омладинског туризма Youth Fair почео је јуче, а свечано га је отворио министар омладине и спорта Вања Удовичић синоћ у Градској кући у Новом Саду.

Он је том приликом истакао да је Нови Сад град младих и град који континуирано ради на побољшању положаја младих, њиховим потребама и могућностима.

– Нови Сад је једини град који може да се похвали двема титулама: титулом омладинске престонице Европе и титулом европске престонице културе, а то је нешто што не могу ни многи већи градови. Овај град је центар младих, образовања, културе и спорта и у наредним данима угостиће велик број младих, а заједничка жеља нам је да они однесу најлепше утиске и да мотивишу и своје вршњаке да нас посете – рекао је министар Удовичић.

Осим њега, присутнима су се обратили и оснивач и директор Егзит фестивала Душан Ковачевић, директор Туристичке организације Града Новог Сада Бранислав Кнежевић и градоначелник Града Новог Сада Милош Вучевић уз речи да је поносан што град носи две тако значајне титуле.

– Управо одавде, са овог сајма, кренули смо у трку и вратили се са победом. И када смо били међу првих пет веровао сам у наш тим, веровао сам да ће након тога радити још преданије да би дошли до најбољег резултата и хвала им на томе. Хвала младим људима и њиховој посвећености и несебичном труду који су уложили у ову причу, а хвала и министру Удовичићу чија подршка није изостала ни у једном једином тренутку. Оно што је посебно лепо је то да су управо ови млади људи покретачи политике сарадње у региону и повезивања земаља Западног Балкана, што постаје циљ у свим сферама – рекао је Вучевић.

Директор Егзит фестивала Душан Ковачевић истакао је да је задовољан што је политика сарадње, за коју се фестивал посебно залаже, данас на све бољем путу, чему сведоче и фестивали у суседним државама, на плажи Јаз у Црној Гори и овога пута први пут у Умагу у Хрватској.

Сајам омладинског туризма Youth Fair одржава се два дана, 3. и 4. јула, и представља увод у највећи музички фестивал на овим просторима, Егзит фестивал. Са циљем да туристима представи слику и туристичку понуду региона, нуди богат излагачки програм, серију панел дискусија и музички део на коме ће посетиоце забављати позната имена из света панк, џез и рок музике.

Сајам се одржава под покровитељством Егзит тима, Туристичке организације Града Новог Сада, а  уз подршку Департмана за географију, хотелијерство и туризам Природно-математичког факултета у Новом Саду. Улаз на сајам је бесплатан.

Данијела Шиловановић

Фото: Марија Ердељи