Свесни важности неформалног образовања и стварања интернационалних познанстава, Удружење студената технике Европе – БЕСТ Београд организује Међународни стручни академски семинар под називом „Think LEAN”.


Током семинара који се одржава од 13. до 23. јула, учесници из 17 европских земаља ће имати прилику да теоријски и практично упознају филозофију LEAN менаџмента и да кроз радионице и студије случаја, савладају принципе који ће им омогућити да сваки систем трансформишу у LEAN систем. Циљ семинара је да полазници разумеју и објасне основне концепте и стратегије LEAN менаџмента, као и основне LEAN технике, методе и алате. Предавања ће се одржавати на Технолошко-металуршком факултету, а држаће их предавачи са Факултета организационих наука.

Пројекат иностраним учесницима нуди изванредну прилику да искусе живот у Београду, упознају српску историју, културу и знаменитости. Поред обавезног академског дела, кроз који ће студенти разменити искуства о различитим стандардима у образовању, током друштвеног дела програма учесници ће се међусобно повезати и стећи нова познанства.

– БЕСТ из године у годину отвара студентима нове видике кроз путовања и академске семинаре, мотивише и пружа прилику да унапреде себе и своја знања. Један од главних циљева је остваривање контаката и међународних познанстава, па смо више него задовољни што можемо угостити студенте из целе Европе, додатно истаћи значај културних разлика и обогатити неформална знања младих” – каже Дуња Драгојевић, главни организатор семинара.

БЕСТ (Board of European Students of Technology) је међународна, студентска, непрофитна, аполитична, невладина организација која студентима техничко-технолошких и природно-математичких факултета пружа комплементарно образовање, развој потенцијала и подршку у започињању каријере у струци. Ова организација током 28 година постојања успешно повезује студенте, компаније и универзитете унапређујући и продубљујући студентске капацитете и потенцијале.

Пројекат су подржали Факултет организационих наука и Технолошко-металуршки факултет.

За више информација о семинару посетите интернет презентацију пројекта, као и званичну интернет страницу Удружења.