Уколико већ данас кренете да сакупљате чепове са пластичних амбалажа, можете помоћи деци са инвалидитетом и омогућити им лакше функционисање у образовању. Све што треба да урадите је да прикупљате чврсте пластичне чепове од млека, јогурта, сокова, воде, средстава за личну хигијену и то доставите на одговарајућу локацију у вашем граду. Сакупљени чепови се затим одвозе у рециклажни центар, а сва прикупљена средства се користе за децу са инвалидитетом. Истовремено се постиже и еколошки допринос у очувању животне средине.

Акцију „Чепом до осмеха“ досад су подржали многи вртићи, школе, факултети, фирме, спортски центри, појединци. И ви можете бити део тог хуманог друштва и помоћи да деца имају квалитетнији живот. Такође, можете предложити неког из ваше околине коме је неопходна помоћ.

marija-erdelji-2

Ако желите да се информишете о томе где можете проследити своје чепове, како да предложите неког из ваше околине коме је помоћ потребна или да сазнате све новости везане за ову акцију, посетите сајт: cepomdoosmeha.org.rs/ или Фејсбук страницу: www.facebook.com/cepomdoosmeha/. Будите хумани и не бацајте чепове. Наше мало некоме заиста може да промени живот.

Јована Адамовић

Фото: Марија Ердељи

Leave a comment