„Тајна успеха у животу није да човек ради оно што воли, већ да воли оно што ради.“ Дама која воли свој посао и ниже успехе у оквиру њега је Јелена Василев, која је дипломирала на Факултету организационих наука у Београду, на Катедри за менаџмент и организацију. Завршила је мастерске студије и стекла звање мастер инжењерке организационих наука. Програми које Јелена води остварили су значајне резултате као што су: Virtus 2017, The Internationalist Magazine 2017, UEPS 2016. На Самиту европских комуникатора у Бриселу припало јој је ласкаво признање најбољег младог комуникатора.

Шта је пресудило да победиш конкуренцију?

Прецизан одговор би могли да дају само они који су били у публици у Бриселу јер су гласањем одлучили да ово признање понесем баш ја, а не колеге из Немачке и Турске. Верујем да је разлог мултидимензионалност програма Superste, његова иновативност, дубина и јачина промене коју свака од инцијатива која је прошла кроз циклусе Центрифуга и Klub Superste доноси за заједницу. Сигурно да су велику улогу имале и емоције са којима сам изнела ову причу, пред око 500 искусних стручњака у само три минута. Заљубљеност и посвећеност су осећања која је тешко сакрити.

Који је циљ пројекта Superste.net и од којих сегмената се састоји?

Програм Superste је осмишљен пре десетак година са циљем да подржи младе људе који стварају културне садржаје и боре се за своје локалне заједнице. Било је различитих варијација програма, мењале су се активности, да би 2015. године Superste добио свој нови, интерактивних модалитет. Моје колеге из Ерсте банке су, заједно са Фондацијом Докукино и фирмом Vibe Networks, осмислиле програм по мери миленијалса – скроз је онлајн, транспарентан, компетитиван, а бенефити су изузетни и врло доступни.

Које су твоје активности у оквиру пројекта и да ли си више тимски или индивидуални играч?

Имам велико задовољство да као менаџерка програма Superste радим са тимом из Фондација Докукино и Траг, у сталном сам контакту и са техничком подршком из Вајба, а шести играч у нашем тиму су у ствари сви учесници програма Superste. То практично значи да сви заједно креирамо Superste искуство – изузетно сам поносно што успевамо да пажљиво ослушнемо пулс заједнице.

Звање експерткиње за дигиталне комуникације стекла си на Факултету организационих наука у Београду. Шта би саветовала бруцоше које желе да крену твојим путем и упишу исти факултет?

ФОН је сјајан факултет јер студенте кроз практичан рад и гомилу ваннаставних активности припрема за прави бизнис живот. Ово посебно мислим због развоја тзв. меких вештина и става да не постоје нерешиви проблеми или безизлазне ситуације. Фоновци ће увек наћи решење. Мрежа коју градимо је нешто што је важно у свим индустријама и пословима, јер отвара врата и осветљава различите прилике.

На који начин развијаш креативност и нове идеје неопходне у послу којим се бавиш?

Концентрација, одмор и офлајн време. Колико год да нам се чини да најбоље функционишемо тек када се приближи неки крајњи рок, па прокастинирамо до заувек, ипак најбоље функционишем после квалитетног сна и без терета на глави.

Можеш ли са читаоцима „Омладинских новина“ поделити неке будуће идеје на чијем ћеш остварењу предано радити у наредном периоду?

Superste програм ове године има нови формат, а оно што нас очекује до краја 2017. је да заједно са финалистима и победницима креирамо нове димензије културне и еду-мапе у Србији. Узбуђена сам што управо почиње једна велика интерна кампања у Ерсте банци, где се кроз забаву бавимо едукацијом и мотивацијом колега. На јесен ће у Београду, а вероватно и у Новом Саду, бити реализована конференција Digital & Arts, програм на ком ћу радити заједно са колегама из Источне Европе, чим се вратимо са програма размене у Америци.

Јелена Драпић

Фото: Приватна архива