Британски VOGUE изабрао Егзит међу најбоље фестивале Европе!

Егзит фестивал наставља да осваја странице угледних светских магазина, без обзира на широк дијапазон тема које покривају, од музике, преко екомоније и друштва, па све до високе моде!

Након што је још прошле године италијански Вог објавио да је Егзит институција светске фестивалске сцене, овај најпознатији модни магазин на свету, ове је године у свом још већем и тиражнијем британском издању, управо ЕГЗИТ прогласио за један од десет најбољих европских фестивала. Већ у самом уводнику ове годишње листе, Вог наводи да фестивали и те како могу да буду више од блатом изораних ледина, алудирајући на стандардне локације за фестивале у својој земљи.

Вог додатно потенцира и овогишњу тему ЕГЗИТ фестивала и позива читаоце да пригрле Лето љубави инспирисано шездесетим годинама прошлог века на обалама Дунава, као и да чувени британски фестивал Гластонбери замене топлијом климом и лепшим погледима. Петроварадинска тврђава, коју описују као надахњујућу, живописну и величанствену, савршена је замена са својим чувеним изласцима сунца на колосалној мтс Денс Арени! Вог подсећа и на водеће звезде који ће овог јула наступати на нашем највећем фестивалу, међу којима су свакако издвојени Kilersi, Years & Years, Rag’n’Bone Man i и Liam Gallagher.

Модна библија, како често називају Вог, само је један од гиганата светске медијске сцене који је издвојио ЕГЗИТ фестивал као обавезну фестивалску дестинацију овог лета. Наиме, чувени британски лист Гардијан је, у сличном тексту, навео је неке од хедлајнера овогодишњег фестивала на Тврђави и написао Не, ово није ваша листа музичких жеља, ово су хедлајнери ЕГЗИТ фестивала у Србији, док их је популарни Мирор описао као блокбастер хедлајнере, уверавајући читаоце да је ЕГЗИТ фестивал који нећете заборавити прилично дуго.

ЕГЗИТ ове године руши све рекорде продаје!

Омиљена акција ЕГЗИТ фанова 4+1 ове је године успела да надмаши претходну годину за чак 40%, а контигент предвиђен за то је плануо и пре рока! Четвородневне улазнице за ЕГЗИТ (6-9. јул) у продаји су по промотивној цени са 50% попуста, од 6.990 динара, док су петодневне улазнице за фестивал, које обухватају и Day Zero са наступом састава The Killers доступне су за додатних 1.490 динара. Свим власницима ЕГЗИТ улазница је слободан улаз и на No Sleep фестивал у среду 5. јула на mts Dance Areni и #NSNS бини, а у продаји су и једнодневне улазнице за наредна четири дана. Улазнице се продају у мрежи Gigstix.com и у свим књижарама Вулкан, те путем сајта www.exitfest.org.

Фото: Егзит