Нови визуелни идентитет за ОПЕНС 2019

Омладински клуб ОПЕНС 2019 добио је нови визуелни идентитет. У оквиру шареног програма „Нове боје” фасада клуба је тим бојама и осликана, а ОПЕНС волонтери били су ту да пруже све информације о предстојећим активностима.

„ОПЕНС је важан јер је то прилика и шанса да доносиоци одлуке, млади, направе Нови Сад онаквим какав одговара и младима и доносиоцима одлуке о 2019. години”, објаснио је координатор ОПЕНСа 2019 Вукашин Гроздановић. Према његовим речима, то је пут којим показују да, кроз сарадњу, и као менаџмент могу да остваре велике резултате.

„Кроз нове боје ћемо показати шта желимо да направимо те 2019. године, које су наше вредности, која је наша визија и како замишљамо Нови Сад у тој години”, напомиње Гроздановић.

unnamed-1

„Новосађани сасвим довољно знају о томе да је титула Европске престонице културе велика ствар за Нови Сад. Међутим, доста у сенци тога је и то да смо Омладинска престоница Европе 2019. године. То је неправедно према овим младим људима, који су то заслужили. Сви смо поносни на њих јер су успели да се изборе за ту ласкаву титулу, која се додељује само једном граду и од две наведене, то је први на реду велики догађај за наш град”, истакао је председник Скупштине града Здравко Јелушић.

unnamed

Члан Градског већа за омладину и спорт Огњен Цвјетићанин рекао је да је задовољан настављањем рада ОПЕНС 2019.

„Резултати су такви да смо од Министарства омладине и спорта добили два милиона динара за уређење Омладинског клуба, а од АП Војводине 400.000 динара за Канцеларију за младе”, прецизирао је Цвјетићанин.

Кроз Омладински клуб ОПЕНС, који је само део пројекта Омладинске престонице Европе, до сада је прошло преко 40 омладинских и организација за младе као и преко 1500 младих из Новог Сада. У Клубу, који је отворен октобра прошле године, одржано је и преко 200 активности и догађаја.

Фото: Марија Ердељи