Премијера филма „Афтерпарти“

Филмско остварење младог редитеља Луке Бурсаћа, филм „Афтерпарти“ премијерно је приказан јуче у Арени Синеплекс у Новом Саду. Након приказивања филма, глумачка екипа је поздравила присутне гледаоце и тако заслужила велики аплауз. Филм „Афтерпарти“ представља сатиричну трагедију једне генерације коју је представио кроз дешавања у познатом београдском клубу у ком влада кич култура и неморално понашање.

У београдском клубу “Line” живи се популарни ноћни живот, у коме ради Маре бармен (Раде Ћосић), Тијана гардероберка (Јана Милосављевић) и Стефан из обезбеђења (Никола Шурбановић). Они су најбољи пријатељи и сведоци најразличитијих догађаја из бурног ноћног живота.Главни глумац и продуцент филма Раде Ћосић глуми Марета, амбициозног и харизматичног бармена који поред свог посла у клубу машта о томе да једног дана постане глумац. Због тога прихвата све што му се понуди, мислећи да га глумачка каријера тек чека. Ћосић каже како би овај филм требало погледати јер је на неки начин едукативног карактера, а самим тим и једна истина генерације.

„Ово није слика и прилика Србије него слика и прилика сад ове генерације. Мислим да неке сцене из филма нису за испод 16 година, али овај филм показује чињеницу да смо изгубили много и да идемо ка томе да изгубимо све. Зато треба да се погледа филм и да се види и размисли на који начин може да се поправи ситуација. Американци нам дају тај „Carpe diem“ којим желе да кажу „Живи данас, не мисли на сутра“, али то није тачно јер постоји сутра и то лепо сутра“, закључио је Ћосић и додао да се нада да ће гледаоци схватити овај филм као критику, а не похвалу једне генерације.

unnamed-2

Глумац Никола Шурбановић глуми дечка који ради као обезбеђење у клубу. Он наглашава да је снимање трајало 40 дана и додаје како су он и Лука имали интересантно искуство јер су постали пријатељи већ на пређашњем филму где је упознао његов начин рада. „Лука је човек који је пре свега сведок свему што сте видели у филму. Инспирисан је истинитим догађајима па сам имао конкретне примере људи и ситуација и самим тим је то олакшало ствар мени као глумцу. Филм који заиста сведочи о садашњости и о нечему што се заиста дешава. Али је важно напоменути да су то све примери људи који у животу нису имали могућности да раде на себи“, рекао је Шурбановић.

Улоге филма: Раде Ћосић, Никола Шурбановић, Јана Милосављевић, Владимир Гвојић, Драган Јовановић, Слободан Бештић, Лидија Вукићевић и други. Редитељ Лука Бурсаћ (1990) је дипломирао филмску и телевизијску режију на Факултету драмских уметности у Београду, а његови студентски филмови су приказивани на филмским фестивалима у многим градовима. Филм „Афтерпарти“ је имао премијеру на затварању 45. Феста, у склопу националног такмичарског програма након чега је стигао у све домаће биоскопе.

Кристина Ивковић Ивандекић

Leave a comment