Конкурс за филмове на 15. међународни Филмски фестивал „Ухвати са мном овај дан/Ухвати филм“, који обухвата пројекције домаћих и иностраних филмова на тему инвалидности, отворен је од 15. марта до 15. јуна. Пријављени филмови морају одговарати теми инвалидности (осим за ауторе који су особе са инвалидитетом, за које је тема слободна), бити трајања до 30 минута, имати најмање ДВД квалитет и титл на српском/хрватском/босанском односно енглеском језику.

Филмови се достављају поштом (2 копије филма) или путем интернета (festhome ili clickforfestivals, filmfreeway, youtube, wetransfer, vimeo…). Уз филм/ове обавезно на мејл uhvatifilm@gmail.com доставити попуњен пријавни формулар, биографију аутора, две фотографије из филма и дијалог листу у срт формату. Све детаљне информације у вези са конкурсом можете пронаћи на адреси: http://sr.uhvatifilm.org/konkurs или у директном контакту са организаторима на мејл uhvatifilm@gmail.com.

Филмски фестивал „Ухвати са мном овај дан!/Ухвати филм“ обухвата пројекције домаћих и иностраних филмова на тему могућности и достигнућа особа са инвалидитетом, као и разноврсан квалитетан пратећи програм на тему инвалидности (радионице, трибине, изложбе). Битан део фестивала представља и Филмски караван који обухвата: најавна гостовања, промоцију фестивала и постпродукцију.

Фестивал се приказује у Новом Саду, у организацији КАО Парнаса, у Ријеци у реализацији Удруге Спирит, а од ове године и у Бањој Луци под вођством Хуманитарне организације Партнер. Стога, „Ухвати филм“ једини је регионални фестивал филмова о особама са инвалидитетом на овим просторима, који има заједнички циљ: информисања јавности о животу, активностима, правима и достигнућима особа са инвалидитетом, чиме се утиче на промене у ставовима људи у вези са особама са инвалидитетом, боље разумевање и прихватање различитости, те стварање услова за већу видљивост и укључивање особа са инвалидитетом у све сфере друштвеног живота.

Leave a comment