У оквиру пројекта „Теренски рад са децом укљученом у животи/или рад на улици” Екуменска хуманитарна организација (ЕХО) из Новог Сада, расписује позив за будуће волонтере који би пружали подршку и помоћ деци при учењу, која се организује у школама на територији Града Новог Сада.

Пружити подршку деци у учењу, и оснажити их да похађају редовно наставу, значило би пружити подршку у развоју детета, школе, друштва, као и отварање многих врата која би им без тога дефинитивно била затворена. Један од главних циљева је кроз учење подићи детету самопоуздање и на тај начин отклонити аверзију коју има према школи.

Ангажман волонтера обухвата:
• Рад са децом која нису прошла предшколски програм или су исти прошла само делимично и имају тешкоће у савладавању основа школског градива и домаћих задатака
• Одлазак у одређену школу на недељном нивоу (2x недељно) у трајању од 2 до 4 ч по одласку
• Писање кратког извештаја после сваког одласка

За волонтере који буду ангажовани на пројекту обезбеђена је обука за рад са овом специфичном групом деце. За све оне који прођу обуку и остану при мотивацији да помогну деци, организација ЕХО ће им обезбедити неопходну подршку и менторство током ангажмана.

Уколико сте заинтересовани за стицање нових знања и вештина и спремни сте да део свог слободног времена одвојите за рад са децом и да нечије ‘Не могу/не знам’ претворите у ‘Наравно да могу/знам’, пошаљите своју кратку биографију и мотивационо писмо до 11. марта на мејл projekat.terenski.rad@gmail.com.

Leave a comment