10 филмова који ће вам поправити дан

Гледање филмова и серија може бити терапија за душу и привремени бег од стварности. Понекад нам је потребна доза енергије, смеха и мотивације коју проналазимо у инспиративним филмовима са позитивном поруком.

филмова

Следи 10 филмова различитих жанрова који нам показују да свака препрека има своју сврху и да морамо остати снажни и издржљиви јер срећа се увек осмехне поново.

Међузвездани – Тим од четворо људи предвођен бившим НАСА-иним инжењером Купером напушта нашу галаксију и упушта се у неизвесно путовање како би спасили људе на Земљи којом харају пешчане олује. Купер, вођен обећањем ћерки да ће се вратити на Земљу, схвата да је љубав сила која може победити време и простор.

 

Ход – Филип Петит је ходач по жици који је свој животни пут открио читајући новине у зубарској ординацији. Ова авантура приказује његов ход по жици од једне Куле до друге близнакиње у Њу Јорку. Извео је оно што је за већину немогуће, али он је веровао да када имате сан, немогуће је само жица која се може прећи.

 

Прави тренутак – Тим у 21. години од свог оца сазнаје да сви мушкарци у његовој породици поседују способност враћања у прошлост. Коначна лекција Тимовог путовања кроз време јесте да у ситницама пронађе лепоту, да сачува сваки тренутак и заиста га живи пуним плућима.

филмова
Који филм је твој избор?

Првак – Ово је биографска прича о Киманију Маруху, најстаријој особи која је у 84. години уписала основну школу упркос отпору људи из села.

 

Под сунцем Тоскане – Френсис не успева да заврши своју књигу, а поврх свега, сазнаје да је муж вара и да жели развод. Одједном, она губи све и одлучује да напусти досадашњи живот и оде у Тоскану. Ненадано, тамо поново започиње живот и проналази оно што је тражила. Инспирацију и љубав.

 

Кон-Тики – Пустолов и научник, Том Хејердал, изградио је сплав Кон Тики од дрвета са петорицом пријатеља и на њему препловио Тихи океан за 101 дан. Кон-Тики је филм који ће у вама пробудити авантуристички дух и жељу да спакујете своје кофере и одете у непознато јурећи свој сан.

филмова
Пусти филм и уживај!

Душа сурфера – Бетани Хамилтон је сурферка која је имала само 13 година када јој је ајкула одгризла руку. Филм приказује њен повратак професионалном сурфовању након само месец дана и снагу и веру коју је уложила у помагање другима.

Дефинитивно, можда – Ово је романтична драма о Вилу Хејсу и његовом покушају да својој једанаестогодишњој ћерки објасни развод и своје прошле везе. Дечија перспектива помоћи ће му да схвати да је права жена све време била у његовом животу и да мора да је врати.

Пајев живот – Авантура Паја Патела који преживљава 227 дана на Тихом океану у чамцу са бенгалским тигром остаће вам у памћењу захваљујући невероватним призорима и филозофском аспекту.

Добра лаж – Драма о тројици Суданских избеглица који добијају прилику да започну нови живот у Америци и њиховом прилагођавању у модерном свету.

Тина Натарош

Фото: Марија Ердељи

 

Leave a comment