Национално удружење родитеља деце оболеле од рака, НУРДОР, обележило је 15. фебруар, Светски дан деце оболеле од рака,  у четрдесет градова широм Србије уз поруку Сети се! Сваки дан!

Тим поводом Новосађани су на Тргу слободе тачно у 13 сати пустили балоне подршке, а сав приход од продатих балона и других промотивних материјала усмерен је на изградњу дечјег хемато-онколошког одељења у Нишу.

_emp0729-2

У оквиру једночасовног програма, присутнима се обратио и помоћник градоначелника Иван Силер, а учешће у овом хуманитарном догађају узели су и ученици Гимназије Исидора Секулић, екипа Државног посла, родитељи и волонтери.

_emp0694

У склопу кампање „И ја се борим“ представљена је и нова акција „Старе ствари за нову наду“, која подразумева продају или куповину предмета на Хало огласима са ознаком Нурдор, а сав приход одлази на рачун НУРДОР-а за одељење у Нишу.

_emp0656

Кампања „И ја се борим” почела је 2016. године, а њен циљ је подизање свести јавности о малигним обољењима код деце и позив на подршку изградњи новог дечјег хемато-онколошког одељења Клинике за дечје интерне болести у Нишу.

С. Ђ.

Фото: Марија Ердељи

Leave a comment