Како да промените ток дана кад устанете на леву ногу?

Понекад дан једноставно почне наопако. Изокрене нам мисли и буди само жељу за ушушкавањем у топли кревет. Од кашњења на предавање и лошег расположења преко очајне фризуре и исфлекане мајице, све до погледа упућеном вашем аналогном сату, који  као да и сам негде жури. А дан је тек почео и има толико тога да се уради. Срећом, постоје мали, лаки трикови који ће вам помоћи да дан усмерите на прави пут. Ми ћемо вас кроз ове савете водити од момента када отворите очи до момента док поново не заспите. Па да почнемо!

  1. Пустите омиљену песму

Након што сте мрзовољно напустили оазу мира, познатију као кревет, и запутили се ка купатилу да се умијете и освежите, понесите са собом свој паметни телефон. Пустите омиљену песму док перете зубе, умивате се или се туширате. Осетићете да вам самопоуздање расте и да, одједном, постоји мала шанса да ћете лакше пребродити овај дан.

  1. Најбоље се осећам у…?

Обуците и обујте оно у чему се најбоље осећате и имате утисак да можете освојити свет. Наша препорука је да то не буде дуксерица или доњи део тренерке коју носите док сте у удобности свога дома, већ оно у чему се осећате својим и задовољним, а да је прикладно за све обавезе које вас чекају.

Marija Erdelji

  1. На путу до школе/факултета/посла…

…помозите некоме! Била то старица која тешко прелази пут или бескућник који тражи вашу милост – добро се добрим враћа. У моменту ћете заборавити да су ваши проблеми највећи и моћи ћете, бар на тренутак, да видите лепоту око себе.

  1. Смеј, смеј, увек се смеј!

Многа истраживања су показала да особе које се у почетку на силу смеју, после пар минута почну искрено и весело да доживљавају своју околину, јер се организам ослобађа напетости. Уколико вам ова метода звучи помало језиво, окружите се позитивним људима, причајте са њима, делите искуства, ставове и мишљења. Несумњиво је да ћете у једном тренутнку почети да потпуно и природно искрено да се смејете.

Marija Erdelji (2)

  1. Један колачић

Општепозната чињеница је да чоколада подстиче лучење хормона среће, ендорфина, што позитивно утиче на ваше расположење. Уколико нисте се особа која воли слаткише, приуштите себи храну за којом сте жудели дуго али сте се суздржавали.

  1. Позовите пријатеља

После напорних предавања, потребно вам је окрепљење. Позовите свог најбољег пријатеља и вече проведите онако како ви желите. Блискост драге особе може позитивно да утиче на вас, поготово када су у питању заграљаји – што се више грлите то сте срећнији (разлог је, опет, ендорфин)!

Prijateljstvo Marija Erdelji

  1. Нађите времена за себе

На крају дана, остајете сами са собом и својим мислима. Покушајте да те мисли усмерите ка оном чему сте захвални, не размишљајући о томе шта ће бити или може бити сутра. Вече проведите мирно, радећи оно штo волите.

Надамо се да смо вам макар мало помогли да преокренете свој дан и уверите се да нису само тамни облаци на небу, те да су џангризавост и лоше расположење само део тренутка, које можете лако пребродити. Уживајте у лепоти својих мисли и могућности да сваки дан учините и научите нешто ново.

Александра Младеновић

Фото: Марија Ердељи

Leave a comment