Реците Да! јануару

Зашто да јануар не буде ваш омиљени месец? Он има толико тога да понуди, само му пружите шансу! Хладно време свакако има своје чари – ако пада киша можете да поделите кишобран с неким, да грлите пријатеља или вољену особу како бисте се угрејали или ако пада снег, да кришом погодите грудвом некога – и то може да се рачуна као романтичан гест. Јануар је уједно и синоним за празнике, а празници доносе срећу. То су све оне мале радости. Колачић са циметом, образи румени од зиме, ситни знаци пажње.

Зашто да јануарско јутро не дочекате оптимистично? Можете толико тога лепог урадити данас! Ништа није као топао чај крај прозора, док напољу дува хладан ветар. Дуните у прозорско окно. Нацртајте срце. Ако имате слободан дан, проведите га окружени људима које волите. Урадите нешто за шта иначе немате времена. Идите на клизање. Опробајте се у нечему новом. Можда ћете пасти, али, устаните. Ако могу деца, можете и ви!

_emp8240

Напишите стих. Или ако нисте вични рими, запишите пред спавање шта је најбоље што вам се тог дана догодило. Тако ћете бити мотивисани да сутра урадите нешто још боље. Одвојте време за себе. Читајте. Читајте новине. Читајте омиљену књигу. Слушајте изнова омиљену песму јер она чини да се добро осећате. Идите у биоскоп или гледајте филм ушушкани у свом кревету. Нађите инспирацију за свој дан. Помазите свог кућног љубимца. Загрлите укућане. Кажите некоме да га волите.

znate-li-sta-vas-ceka-na-sledecoj-stranici-4

Идите на кафу с неким кога нисте имали прилику дуго да видите. Ако не пијете кафу, може и топла чоколада. Да, са кеском и шлагом, па какво је то питање? Застаните и слушајте уличног свирача. Дајте му десет динара. Будите љубазни иако морате да чекате у реду у пошти или банци. Купите омиљени слаткиш. Купите најбољем пријатељу или пријатељици њихов омиљени слаткиш. Знак пажње нису скупи поклони, већ они мали који показују колико добро некога познајете. Певајте док се туширате. То што не знате лепо да певате, није разлог да не певате. Једите сладолед иако напољу пада снег. Увек је право време за ваш омиљени укус. Упалите свећицу када падне мрак. Лезите, дишите дубоко. Будите захвални за све оно што имате. Фокусирајте се на лепе ствари.

Видите, опција има тако пуно. На вама је само да одаберете. Одаберите добро. И не заборавите осмех! Можда је ваш осмех разлог за нечији осмех. И оно најважније – поделите срећу!

Ђурђија Лукић

Фото: Марија Ердељи

Leave a comment