Друштво за развој деце и младих – Отворени клуб из Ниша у партнерству са Центром за креативни развој из Књажевца и у сарадњи са 6 организација из југоисточне Србије расписује конкурс за кратку причу на тему дечијих права.

Јунаци кратке приче треба да буду деца и млади (до 18 година) којима су прекршена дечија права или су на различите начине искључени из живота заједнице, у неравноправном положају су у односу на своје вршњаке, налазе се на маргинама друштва, изложена су сиромаштву, дискриминацији, насиљу, немају приступ квалитетном образовању, ускраћена су за социјалну и здравствену заштиту, итд.

Услови конкурса:

Прича треба да буде истинита. Ради заштите права на приватност, имена јунака приче могу бити измењена. У случају да прича уђе у најужи избор, потребно је да писац документује истинитост приче.

Прича треба да има до 1000 речи, фонт Тimes New Roman, величина фонта 12.

Право учешћа на конкурсу имају сви учесници са територија следећих градова/општина: Ниш, Књажевац, Сврљиг, Зајечар, Пирот, Прокупље, Врање и Бујановац.

Прича се шаље у електронском облику на мејл адресу storytellingserbia@gmail.com. При слању приче обавезно је доставити име и презиме аутора приче, контакт телефон и обавезно назначити за који град/ општину се конкурише, с обзиром да сваки/а од њих има свој посебан жири који ће одлучивати о наградама.

Жири ће у сваком граду/општини наградити по 3 најуспешније приче тако што ће ауторима доделити награде у вредности од 100 евра  за прво место, 60 евра за друго место и 40 евра за треће место.

Конкурс је отворен од 25. новембра 2016. године до 31. јануара 2017. године.

Слањем рада на конкурс учесници дају сагласност да њихов рад буде изабран на конкусу и да се користи у промотивне сврхе од стране организатора конкурса. Приспели радови се неће враћати.

Извор: Отворени клуб – друштво за развој деце и младих

 

Leave a comment