Позивају се млади са територије Србије, да се пријаве за учешће у програму квалитетних радних пракси који реализује Београдска отворена школа (БОШ) у партнерству са Привредном комором Србије, а уз подршку Министарства омладине и спорта, Solidar Suisse – Канцеларије у Србији, као и Америчке привредне коморе (AmCham). Програм пракси се спроводи другу годину за редом у оквиру пројекта „ПРАКСАМ 2 – Увођење младих у свет рада кроз радне праксе“. Кроз прошлогодишњи програм је прошло 30 младих људи, у 16 привредних субјеката из 6 места у Србији, од којих је 12 током праксе или непосредно након завршетка добило запослење, а још 10 је наставило праксу.

Конкурс је отворен за мотивисане младе који желе да стекну квалитетно радно искуство кроз праксу у привредним субјектима широм Републике Србије. Поред прилике за учење и стицање радног искуства, Београдска отворена школа ће младим практикантима обезбедити и скромну новчану надокнаду у износу трошкова топлог оброка и локалног превоза, те могућност за професионално повезивање и умрежавање. Сваком од изабраних практиканата ће бити додељен ментор/и из привредног субјекта у којем се реализује пракса.

Отворене су практикантске позиције у 4 компаније из Београда. Пракса траје 3 месеца – у периоду од јануара 2017. године до краја априла месеца 2017. године.

Услови конкурса и начин пријаве

За учешће у програму се могу пријавити сви незапослени млади, а детаљније пропозиције и захтеве можете видети у описима појединачних позиција.

Општи услови конкурса:

  • одличне комуникацијске вештине
  • спремност на тимски рад
  • одговорност и прецизност у раду
  • спремност за учење

Неопходна документација за пријаву за програм радне праксе обухвата:

  • Радну биографију (CV)
  • Мотивационо писмо прилагођено свакој позицији
  • Онлајн формулар

НАПОМЕНА: Једна особа може конкурисати на онолико позиција за колико испуњава комплетне услове наведене у тексту конкурса. Уколико конкуришете за више од једне позиције, мотивационо писмо прилагодите свакој појединачној позицији. Своју биографију и мотивационо писмо са јасним називом позиције за коју се пријављујете, можете послати електронском поштом на адресу prakse@bos.rs.

Неопходно је и да попуните онлајн формулар који можете наћи овде.

Рок за слање неопходне документације и попуњавање формулара: 28. децембар 2016. године, до 12.00 часова (у подне).

Извор: Портал Млади

Leave a comment