Креативна зона је простор за паметно одрастање, добро забављање и занимљиву едукацију. Намењенa је свима од оних најмлађих до оних најстаријих. Креативна зона је, у ширем смислу, изузетно амбициозан пројекат који својом покретачком снагом охрабрује младе људе да раде на развоју своје земље, али и да се сами покрену, остану у својој земљи и започетим својим послом обезбеде себи достојанствену егзистенцију по светским мерилима.

У сусрет 2017. години жеља је  да ову чињеницу претворе у економију оптимизма која ће охрабрити младе на акцију, пројекте и важнију друштвену улогу. Креативна зона афирмише образовање које са кретивним приступом постаје богатство 21. века. Чињеница је да Србија има јак адут за светску трку – младу амбициозну генерацију. Креативна зона је супер забава за најмлађе, основци ће кроз дружење и забаву представити своје школе, тимском афирмацијом средњошколаца ће бити представљене њихове школе, студенти са својим идејама испред факултета, плесни клубови са својим члановима, издавачи са својом понудом занимљиве литературе.

Ипак, по својој форми Креативна зона ће бити једна велика новогодишња честитка и охрабрење младој генерацији да у 2017. години своје идеје и рад укључе у све поре привредног и друштвеног развоја Србије и у духу 21. века покрену себе и свој посао, отворе нова радна места и кроз нове облике рада као што су: freelance , start up и outsorsing уђу у трку на светском тржишту.

Занимљиво је што ће све озбиљне националне теме бити испричане на симпатичан и занимљив начин блиско свим генерацијама. Основна идеја је да духом оптимизма, енергијом младости и снагом креативности да се немогуће претвори у могуће, а Креативна зона је први корак ка том циљу.

Читав програм је отвореног типа и улаз је слободан за све. Свечано отварање је 15. децембра 2016. године у 16 часова на Спенсу , 1. спрат, Западни хол.

Leave a comment