У чему је снага мотивације?

Да ли сте размишљали о томе шта је кључ успеха? У чему је снага барем половине сваког успеха? Ако размислите о томе, видећете да највећи покретач лежи у нама. Решења се проналазе, путеви се указују, прилике се јављају увек када су врата нашег ума отворена. Тражи увек и свуда,  путеве мотивације и отвараће ти се на све стране разне прилике.

Сваки пут када смо нешто постигли, увек смо у то веровали, томе стремили, на томе радили и томе се надали. Нека ваша чаша живота увек буде до пола пуна, и такав поглед на ствари мотивисаће вас да чашу и напуните. Из свега извуците нешто позитивно, макар то била само добра поука. У томе је конструктивност посматрања и делања. Када направите један мали корак, видећете свет за један педаљ даље, нека то буде мотив да направите следећи корак и проширите још видике.

naslovna

Колико пута дете падне док не прохода? Да дете није увидело да може, не би упорно покушавало да својим корацима истражује живот. Сваки корак који је дете направило донело му је нови мали видик света. Једино што оно зна је да хоће све даље и више да хода сам. Срећа је оно што не зна да размишља о томе да може пасти, попут родитеља који о томе брину и воде рачуна.

Када нешто успете, похвалите себе и охрабите. Ситним корацима се иде ка успеху, а са великом захвалношћу за ситнице које боје живот. Визуализирајте слике живота какве прижељкујете, циљеве које желите да остварите, нека вам космичка енергија помогне у остварењу, а ви јој будите савезник. Запамтите да сте ви креатор свог живота, и да често остварујемо оно што смо несвесно насликали у свом уму. Битно је да вам добре мисли испуњавају дане. Лоше ствари не можете променити, али им не треба давати на значају својом пажњом и мислима. Нека мале ствари буду покретачи мотивације, нека се нижу мали успеси и нека изграђују вашу веру и самопоуздање. Створићете снагу подсвести која ће вас научити да са осмехом будете победник. Имаћете сигурност у себе и своје циљеве, елиминисаћете страхове јер сте одлучили да им нема места у вашем позитивном размишљању.

Преиспитајте себе шта желите истински, нека жеља буде у подсвести јасна, а онда одредите пут ка њој. Корачајте са осмехом, малим, али сигурним корацима напред.

Сузана Марјановић

Фото: Марија Ердељи

Leave a comment