Омладинска размена у Грчкој: „Нисам на продају“

Центар за едукацију и унапређење друштва расписује конкурс за учешће 5 младих из Србије на омладинској размени „Нисам на продају“ која ће се одржати 13-21. децембра у Лариси, Грчка. Омладинска размена ће окупити младе из 8 европских земаља.

Тема омладинске размене је трговина људима и људска права. Жртва трговине људима може постати свако. Подаци из праксе показују да су то особе најразличитијег порекла и социјалног статуса. Као су неки од најчешћих начина врбовања трговине људима лажне пословне и друге понуде од особа које жртва познаје или у које има поверење или обмањујући огласи за посао у различитим медијима (новине, интернет, социјалне мреже), који нуде боље плаћене послове и боље услове рада него у земљи у којој потенцијална жртва живи, циљ је да се подигне свест младих о овом глобалном феномену који погађа све земље – и земље у транзицији, земље у развоју, као земље порекла и земља транзита и економски развијене земље, као земље дестинације.

Пријава је отворена за младе из Србије од 18-29 година, који могу да комуницирају на енглеском и отворени су за стицање нових знања и вештина. Покривени су трошкови боравка, а рефундирају се путни трошкови.

Више информација и пријава се може пронаћи путем сајта.

Пријава је отворена до 23. новембра а одабрани кандидати ће бити обавештени путем мејла.

Извор: Портал Млади

Коментари

Leave a reply