„Војна академија 3“ извазвала овације Новосађана

Премијера филма „Војна академија 3“  одржана је синоћ у Арени Синеплекс.  Црвеним тепихом прошетале су филмске звезде, а саму премијеру улепшали су припадници Војске Србије у парадним униформама.

Генерација кадета која је освојила срца милиона гледалаца наставља своје авантуре у филму „Војна академија 3 – нови почетак”. Пред публиком се наставила прича о генерацији академаца две године после дипломирања. Професионалне обавезе преплићу се са приватним проблемима и искушењима амбициозних младих људи које повезује пријатељство за цео живот. Истовремено, почиње упис нових кандидата на Војну академију, међу којима се издвајају Груја (Ђорђе Стојковић) и Буги (Вучић Перовић), два нераздвојна друга, Ика (Славен Дошло) суперинтелигентни бунтовник, шармантна брбљивица Цеца (Анђела Јовановић), тајанствена и помало усамљена Анђела (Андреа Ржаничанин) и Маша (Гордана Пауновић), девојка која у Академији види бег од посесивне мајке. Оно што ће њима бити најважнија заједничка лекција јесте спознаја да Војна академија није само војна школа, већ школа живота._emp5114

Глумица  Јелисавета Орашанин рекла је  за Омладинске новине како је током снимања Војне академије стекла велико искуство и да је нарочито радује што на премијери види велики број омладине.

„Трећи део је ево већ стигао, некако нам је много лакше јер сада могу рећи да смо уигран тим и ови нови кадети који су сада ту су свакако дали неку нову енергију која је требала овом пројекту и сада они пролазе све оно што смо ми некада. Када бих нешто морала да издвојим са снимања последњег дела, то би била вожња газелом. Ја сам адреналински овисник тако да ми је то била једна од жеља на списку ствари које желим да пробам у животу, што ми се испунило ево преко Војне академије“, каже Јелисавета.

Највеће овације и симпатије окупљене публике покупио је млади и талентовани глумац Бојан Перић. Сматра да између њега приватно и лика официра Данијела Стошића нема претеране сличности, а са читаоцима Омладинских новина  је поделио коју поуку носи филм.

„Ово је заправо један филм о младим људима, исправним вредностима, дружењима и  пријатељству. Иако се зове Војна академија, ово је првенствено прича о другарству и сви ови млади људи, који су око нас, су препознали и доказали да је потребна једна оваква серија на телевизији где се промовишу праве вредности, а не кич и шунд“, закључио је Бојан.

_emp5136

Продуцент филма је Небојша Неле Гарић, док су на сценарију, по мотивима приче Гордана Михића, радили Бобан Јевтић (сценариста) и Милан Коњевић (косценариста). Филм је своју премијеру имао 8. новембра у Сава центру, након чега улази у редовну биоскопску дистрибуцију.

Јелена Драпић

Фото: Марија Ердељи

Leave a comment