Шабачко позориште гостује 9. новембра у Новосадском позоришту. Извешће своју најновију представу „Живот је сан” коју је по тексту Педра Калдерона режирао Александар Лукач.

Редитељ Александар Лукач позвао је све заинтересоване да дођу, погледају представу и забаве се.

„Педро Калдерон је написао свој „Живот је сан” 1635. године у Шпанији. Дакле, у време када су друшвене моралне вредности биле милитантно чврсте. Као такве, оне судозвољавале да се на повремено распламсавање политичких и личних страсти гледа готово благонаклоно, тумачећи их, оптимистички, као нужан метод прочишћења после ког ће друштво неумитно доживети извесну ренесансу. Ова адаптација је рађена у данашњем тренутку, дакле када ни политичке, ни личне страсти нема шта да заузда. Оне се несметано преплићу, сукобе и коначно оплођују једна другу, терајући цео свет у правцу, историјски гледано, до сада невиђеног хаоса. Позориште је наравно, последње место у коме ће се наћи решења за ово стање, али је исто тако и прво које ће присвојити естетику хаоса и користећи сан као парадигму, покушати да забави а можда и замисли свог гледаоца. Зато, вечерас, сањајмо заједно” – рекао је Александар.

Карте за ово гостовање су 400 динара а за групе 300 динара. Групу чини најмање пет гледалаца. Представа почиње у 19 сати.

Leave a comment