Комплетиран програм новосадског Позитивног концерта

Пети Позитиван концерт биће одржан у Новом Саду 26. новембра 2016. у клубу The Quarter. Наступаће Пикник, Wolfram, Дегенеза и Три капљице.

Улазнице су у претпродаји у  Gigs Tix радњама и онлајн, а број улазница је ограничен због капацитета клуба. Мали број улазница у претпродаји је по промотивној цени од 400 динара, након чега ће се продавати по цени од 500 динара. На дан концерта улазнице ће коштати 600 динара.

Поред већ најављених новосадских бендова Пикник и Wolfram, списку извођача придружили су се бендови Три капљице и Дегенеза.

Три капљице је женски трио из Новог Сада. Првобитно окупљене 2007. године, након пет година паузе поново су почеле са свирком почетком 2015. Свирају мешавину мелодичног punk-a i r’n’r-a. Тренутно су концертно активне и у плану је снимање повратничког албума. Бенд чине: Весна Војводић (бубњеви), Мина Стојановић (гитара, вокал) и Александра Вукошић (бас, вокал).

unnamed-1
Фото: Јована Амиџић

Видео: https://www.youtube.com/watch?v=QcsF4WC6kao

Дегенеза је млади београдски рок бенд који је ове године победио на телевизијском Бунт Рок фестивалу. Након овог успеха потврдили су свој квалитет освајањем другог места на деветом Демофесту који се одржава у Бањалуци, а у чијем такмичењу учествују бендови из свих бивших југословенских република. Уједно, Давид Сеферовић, проглашен је најбољим гитаристом Демофеста. Поред Давида у бенду су и Урош Зјалић (вокал), Вукашин Милићевић (бас) и Витомир Милићевић (бубњеви).

Видео: https://www.youtube.com/watch?v=LUvN96R4yg0

Концерт организује Удружење Превент у партнерству са Удружењем Ремикс у оквиру кампање обележавања Светског дана борбе против сиде. Подршку у реализацији концерта пружила је Градска управа за здравство Града Новог Сада.

 

Leave a comment