Представа „Прометеј“ 2. новембра у Новосадском позоришту

Турско позориште из Скопља гостује 2. новембра у Новосадском позоришту, а извешће своје мало ремек дело у режији Дејана Пројковског – представу „Прометеј” инспирисану чувеним Есхиловим делом.

Је ли ватра у нама или само пламти свет око нас? Треба ли је будити или гасити? Шта данас може да пробуди жар у човеку, или је он можда заувек угашен? За шта (данас) вреди изгарати? У ковитлацу боја, светла и непатворених емоција, у атмосфери која наликује античкој Грчкој, македонски уметници назиру неке од одговора.

Редитељ Дејан Пројковски истиче како је реч о радикалној, експерименталној форми коју су изградили на пробама и која им је свима донела велико узбуђење.

− Носећи главну тему Прометеја, који поклања ватру људима, ова представа се некако креће по својој специфичној стази. Ватра у нашој представи често постаје и ватра којом, у сред бела дана, ликови траже људско у себи, траже сами себе, траже човека. Та ватра у ствари постаје једна врста њихове савести, њихове очи, поглед, њихово срце и тело… Наш Прометеј је лабораторија античког театра. У тој лабораторији видећете шокантну глумачку игру која често до крајњих граница тестира глумачку и људску издржљивост и показује посвећеност позоришту – закључио је редитељ.

Представа почиње у 19 сати.  Појединачна цена карте је 400 динара, док је групна 300 динара. Карте се могу резервисати преко сајта или на тел. 021/ 525-552 и 657-2526.

Leave a comment